Ontdek de stad

Wat
Waar
Wie

Nieuws

Route & programma Koningsdag 2017

Vandaag, 9 maart 2017 is de officiële route en het bijbehorende programma voor de Koninklijke familie bekend gemaakt.

De koninklijke familie komt per trein aan in Tilburg en bezoekt eerst de Spoorzone, waarna zij via de Spoorlaan en de Heuvelring naar de Heuvel gaan en tenslotte hun bezoek afsluiten op het Piusplein. Onderweg zien zij Tilburg in (0)13 werelden, waarin de stad en de regio zich presenteren. Tilburg laat zich van verschillende kanten zien: van rauw tot volks, van cultureel tot sportief en van vernieuwend tot bourgondisch. Gedurende het bezoek zijn er terugkerende muzikale en visuele elementen.

Burgemeester Noordanus over het programma: "Samen met inwoners en bedrijven in de stad hebben we dit voor elkaar gekregen. Duizenden mensen zijn nu al bezig om er een mooi en geslaagd feest van te maken." Commissaris van de Koning Wim van de Donk lichtte toe: "Tilburg heeft dan wel geen oud centrum, maar wel een verhaal te vertellen. En er is enorm veel energie in de stad; dat zie je nu ook weer loskomen. Het is een eer om dit te mogen presenteren."

De leden van de koninklijke familie die Tilburg bezoeken op Koningsdag zijn vooralsnog: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima met de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Prins Constantijn en Prinses Laurentien, Prins Maurits en Prinses Marilène, Prins Bernhard en Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita en Prins Floris en Prinses Aimée.
 
In het café van het Ladybird skatepark in de Hall of Fame was de perspresentatie van de route en het programma voor donderdag 27 april. De Burgemeester van Tilburg, Peter Noordanus, en de Commissaris van de Koning van Noord Brabant, Wim Van de Donk, gaven een toelichting op het programma en de route. Omwonenden zijn via bewonersbrieven op de hoogte gebracht. Voor hen zijn er de komende week meerdere inloopavonden georganiseerd.

Bekijk hier het programma:

Route & programma Koningsdag 2017


Voeg toe aan mijn agenda