Nieuw!

Wandelend langs niet gebaande paden

Heerlijk genieten van de natuur en wil je wandelen langs niet gebaande paden in de omgeving van Tilburg? Een nieuw Brabants Vennenpad, verdeeld in 12 etappes van zo'n 20 km! Iedere etappe begint en eindigt in een stadje of dorpje waar zowel slaap- als eetgelegenheden zijn.

Het Brabantsvennenpad is een streekpad met een lengte van 258 km, in een cirkel rondom Eindhoven. De route voert onder andere langs de Brabantse Vennen, over de Strabrechtse Heide en door het Dommeldal. Natuurgebieden die worden gekenmerkt door zandwegen, dwars door het oude cultuurlandschap. Onderweg kom je door Brabantse dorpen met ieder hun eigen watermolens, boerderijen en landbouwnederzettingen. Naast veel natuur, zul je ook veel cultuur zien. Het pad is ongeveer in twee weken te bewandelen met enkele rustdagen. Op de routekaarten is ook het openbaar vervoer aangegeven, waardoor je makkelijk weer terug naar het beginpunt kunt. Een aantal aanlooproutes zijn opgenomen in de gids, vanaf NS-stations van Oisterwijk, Eindhoven, Geldrop, Heeze en Tilburg.

Organisaties als de Groote Heide, Visit Brabant en Wandelnet en een aantal vrijwilligers hebben hun bijdrage geleverd aan het vernieuwen van dit Brabantsvennenpad. Het Brabants Vennenpad laat zien wat er bleef en wat er veranderd is door het economische succes van het zuiden.

Delen
Nieuwsbrief
Delen