Favoriet!

Wandelen en tegelijkertijd de horeca steunen!

We zitten aan het einde van de herfst, maar overal om je heen kan je nog genieten van de prachtige herfstkleuren. Goed excuus om even een ommetje buiten te maken!

Tilburg zit vol met leuke plekjes waar je een frisse neus kan halen en genieten van de natuur. Op sommige van deze plekken zit ook horeca gevestigd, waar je iets lekkers kan afhalen. Horecazaken mogen helaas nog geen gasten in de zaak iets laten consumeren, maar afhaal kan natuurlijk wel. Hieronder een aantal leuke plekjes om een mooie wandeling te maken en tegelijkertijd de horeca te steunen!

De Oude Warande
De Oude Warande is een van de mooiste natuurgebieden van Tilburg waar je heerlijke wandelingen kunt maken. In het midden van het bos vind je Grotto, waar je lekkere snacks en drankjes kunt afhalen. Een stukje verderop staan bankjes waar je (op afstand) kunt genieten van de versnaperingen. Grotto is iedere dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. 

Stadsbos013
Stadsbos013 is een groot verzamelbos dat een flink stuk van Tilburg groen maakt, zelfs achter de rugbyvelden aan de Bredaseweg. Hier vindt je Villa Vredelust, een nieuw restaurant in Tilburg. Je kunt hier terecht voor een kroket, een soepje, verschillende dranken en nog veel meer. Op dit moment hanteert het restaurant aangepaste openingstijden, kijk voor meer infomatie op de website

Wandelbos
Ook een leuke plek om te bezoeken om te wandelen is het Wandelbos. Er is hier van alles te doen voor de kleintjes, zoals een kinderboerderij en een grote speeltuin. Ook vind je hier De Zeven Geitjes, waar je leuke activiteiten kan doen maar ook iets lekkers kan halen. Voor de poort staat een foodtruck waar je koffie, thee, fris en hapjes kan afhalen. 

Sogno catering heeft ook een foodtruck bij het Wandelbos op het grasveldje naast het bos. Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 12:00 uur tot 17:00 uur kan je hier lekkers afhalen. Ze hebben voor ieder wat wils; warme dranken, soepen (ook vegan), broodje unox, zoete lekkernijen en nog veel meer! 

Piushaven en Moerenburg
Landschap Moerenburg ligt achter de Piushaven en is prachtig om doorheen te lopen. Er zijn een heleboel leuke horecazaken waar je iets lekkers kan afhalen voor je lange wandeling.

  • Porto koffie en ijs: huisgemaakte soepen, ijs, warme dranken, wafels en broodjes
  • Boot013: zelfgemaakte frietjes met allerlei verschillende soorten stoofvlees
  • Zoete Moed: zoete trek? Hier vind je allerlei lekkers zoals cupcakes
  • Villa Pastorie: koffie, taart en andere lekkernijen
  • Vittorio Perzisch Ijs: allerlei lekkernijen om mee te nemen
  • Zomerlust: warme drankjes to go

Spoorpark
In ons eigen Spoorpark kan je ook heerlijke wandelingen maken en genieten van het mooie uitzicht. Beklim eens de Kempentoren om uit te kijken over Tilburg! Het Spoorpark heeft een kiosk waar ze warme dranken, tosti's, soepen en nog veel meer verkopen. In het park is genoeg plek om te zitten, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. 

De Roovertsche Leij
In dit prachtige gebied in Goirle kan je stevige wandelingen maken. Het is een bosrijke omgeving met een groot klim gedeelte voor de kleintjes. Er is net een nieuw restaurant geopend met take-away concept, Klooster Nieuwkerk. Je kunt hier voor ieder wat wils halen! 

Kortom; genoeg keuze dus! Welke ondernemer ga jij een steuntje in de rug geven?

 

Delen
Nieuwsbrief
Delen