Verhalenwandeling naar de El-Feth Moskee

Het TijdLab (LocHal en Stadsmuseum Tilburg) staat deze maanden in het teken van de 'verhalen van Tilburgse gastarbeiders'. In dat kader worden er drie interessante wandelingen naar de El-Feth Moskee georganiseerd. 

Op 11, 18 en 25 maart van 09:00 uur tot ongeveer 11:00 uur, kun je deelnemen aan deze verhalenwandeling. Aan de Stedekestraat in Tilburg staat de imposante en verrassend moderne Marokkaanse El-Feth Moskee. Tijdens een bezoek aan deze moskee vertellen leden het verhaal van de godsdienstbeleving van de El-Feth gemeenschap in Tilburg en de bouw van de moskee. Je zult mee reizen door de geschiedenis waarin de Tilburgse moslimgemeenschap haar rituele verplichtingen heeft verricht. Er wordt stilgestaan bij verschillende locaties die als gebedsruimte hebben gediend. Daarnaast wordt je meegenomen in de verhalven van de 1e generatie moslims in Tilburg. 

De deelname aan de wandeling en het bezoek is gratis. Om 09:00 uur verzamelt iedereen in het TijdLab in de LocHal. Na een korte inleiding voer het thema Gastarbeiders in Tilburg zal iedereen gezamelijk wandelen naar de Marokkaanse Moskee El-Feth in de Stedekestraat. Daar wordt een rondleiding verzorgd door de leden van de Marokkaanse Gemeenschap. 

 

Kijk op www.lochal.nl/TijdLab voor meer info over aanmelden.

Delen
Nieuwsbrief
Delen