Veel evenementen afgelast: check hier welke wel, welke niet en leuke tips voor thuis

De drie burgemeesters van Tilburg, Eindhoven en Den Bosch riepen dinsdagmiddag in een persconferentie op tot sociale onthouding voor ten minste zeven dagen. Dit betekent concreet dat evenementen met meer dan 1.000 bezoekers zijn verboden, nieuwe sociale contacten worden afgeraden en dat mensen mits mogelijk worden opgeroepen om thuis te blijven. En dat heeft impact! Persconferentie terugkijken? Dat kan op de website van Omroep Brabant.

Afgelaste evenementen

Inmiddels zijn er al diverse Tilburgse evenementen afgelast. Denk aan de thuiswedstrijd van Willem II, Tilburg Trappers, de Tilburgse Platenbeurs en het Tilt Festival. Organisatoren van kleinere evenementen worden opgeroepen om hun evenementen te cancelen als dit mogelijk is. Daar geven veel evenementen gehoor aan. Daarnaast is zojuist bekendgemaakt dat het amateurvoetbal er het komende weekend in Noord-Brabant volledig uit ligt. Wij doen ons best om de organisatoren van evenementen en activiteiten die in onze agenda staan na te bellen met de vraag of het desbetreffende evenement doorgaat. Check dan ook onze uit-agenda voor een actueel overzicht met activiteiten die wel of niet doorgaan. Dit overzicht zullen we de komende dagen blijven updaten.

Horeca open

Hoewel Burgemeester Weterings oproept tot sociale onthouding, lees het niet opdoen van nieuwe sociale contacten, is de horeca gewoon open. Als je ervoor kiest om de kroeg in te gaan, wordt geadviseerd jouw bezoekje aan opa, oma of andere kwetsbare doelgroepen even uit te stellen. Zij zijn immers een stuk gevoeliger voor het Coronavirus dan jongere mensen.

Theaters, musea en bioscopen blijven open

Er is ook goed nieuws, want veel instellingen blijven de komende dagen wel gewoon open. Zo volgen bijvoorbeeld Theaters Tilburg en De Nieuwe Vorst de aanwijzingen vanuit het RIVM. Aangezien de voorstellingen onder de norm van 1.000 bezoekers liggen, is besloten om de voorstellingen voorlopig door te laten gaan. Ook in de programmering van de bioscopen Pathé en Euroscoop vind je vooralsnog geen wijzigingen. Dit geldt ook voor grote (pret)parken zoals de Efteling en de Beekse Bergen. Deze parken zijn zodanig uitgespreid dat in overleg met gemeenten is besloten dat er (nog) geen noodzaak is om de parken te sluiten. Wel geeft de Efteling aan minder bezoekers te verwachten. De Efteling neemt wel maatregelen om grote groepen mensen te scheiden of extra afstand te creëren. Dit heeft onder andere invloed op verschillende shows. Musea zijn ook gewoon open maar nemen wel maatregelen. Zo heeft Museum De Pont de groepsactiviteiten tot aanstaande maandag geschrapt. Ook alle rondleidingen zijn uitgesteld. De verschillende tentoonstellingen zijn wel te bezoeken. In het TextielMuseum gaan alle activiteiten en evenementen vooralsnog gewoon door. Ook het Natuurmuseum is open.

Winkels open

Ook de winkels en supermarkten in de binnenstad en in overige winkelcentra blijven tot nader order gewoon open. Of je laat je boodschappen natuurlijk thuisbezorgen door de bezorgservice van Albert Heijn bijvoorbeeld.

Tips voor thuis

Enfin; sociale onthouding dus. Tijd voor qualitytime met je man, vrouw, vriend, vriendin en gezin. Maar bij voorkeur wel binnen. Een aantal tips voor binnen.
  • Netflix & Videoland
  • Bioscoopfilms kijken met Pathé Thuis
  • Spelletjes spelen
  • Legpuzzel leggen
  • Eindelijk je kast eens een keer uitruimen
  • Online vakanties bekijken
  • Je huis grondig schoonmaken
  • Lekker uitgebreid koken
  • Of eten laten komen via Thuisbezorgd
En afsluitend hopen we uiteraard dat het virus zo snel mogelijk onder controle is, zodat we met zijn allen weer kunnen gaan genieten van onze stad en alle fantastische evenementen & activiteiten die er georganiseerd worden! Voor actuele updates rondom het COVID-19 virus kun je het beste de website van RIVM raadplegen.  
Delen
Nieuwsbrief
Delen