Vakantiekermis van start!

De kermis in Tilburg is vrijdag 16 juli om 15.00u van start gegaan. Vanwege het coronavirus is er ook dit jaar geen reguliere Tilburgse kermis maar een Vakantiekermis in aangepaste vorm. Verzameld over 3 pleinen die zo ingericht zijn dat bezoekers 1,5 meter kunnen houden, staan zo’n 140 attracties.

Tot en met 25 juli kunnen bezoekers van de kermis weer zwieren en zwaaien in verschillende attracties. Van de klassieke bootjesmolen tot de Airborne voor waaghalzen; er is voor ieder wat wils op de Vakantiekermis. De nostalgische kermis vind je dit jaar niet in het centrum, maar bij Uitspanning de Zeven Geitjes.

Side events
De reguliere side events gaan niet door. Roze Maandag komt met een online programma: Het Roze Maandag Gala op 19 juli. Live vanuit de schijnwerpers van Theaters Tilburg zullen allerlei acts te zien zijn, die worden voorzien van jury commentaar. Het Gala is te volgen via Kermis FMOmroep Brabant en Lokale Omroep Goirle. Ook Desperados Roadshow in de Koepelhal gaat door in aangepaste vorm.

Drie pleinen
Kermissen, braderieën en musea mogen onder de huidige coronaregels doorgaan met strikte maatregelen. De Vakantiekermis bestaat daarom uit drie pleinen met hekken eromheen. Gastheren en gastvrouwen houden samen met beveiliging en telcamera’s toezicht op de drukte en de naleving van de coronamaatregelen.

Check de druktemeter voor vertrek
Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers er zijn. Als het maximum aantal bezoekers is bereikt, gaat het kermisterrein dicht, zo is er ruimte genoeg voor iedereen om 1.5 meter afstand te bewaren. Om te voorkomen dat bezoekers voor een afgesloten terrein in de wacht staan is er een online druktemeter. Door deze voor vertrek te controleren, voorkomen bezoekers lange wachttijden. Check voor vertrek: tickettotilburg.com/druktemeter

De vakantiekermis duurt van vrijdag 16 juli tot en met zondag 25 juli. Meer praktische informatie is te vinden via tickettotilburg.com/vakantiekermis. 

Delen
Nieuwsbrief
Delen