Must see!

Top 5 beste dansvoorstelling van het seizoen, 30 appearances out of darkness, komt naar Schouwburg Concertzaal Tilburg

Zijn voorstellingen reizen inmiddels de hele wereld over, maar Arno Schuitemaker begon zijn carrière in Tilburg. Na het afronden van de Fontys Dansacademie maakte hij zijn eerste voorstellingen onder de vleugels van DansBrabant. Ook de componist van 30 appearances out of darkness is verbonden met de stad: Aart Strootman studeerde aan het conservatorium van Fontys. Op donderdag 8 september is 30 appearances out of darkness te zien in Schouwburg Concertzaal Tilburg.


Mysterieus en hypnotiserend
De voorstelling speelt zich af in het aardedonker. Een groep performers beweegt over het podium. Ze zijn niet allemaal tegelijkertijd zichtbaar, maar hun aanwezigheid is wel altijd voelbaar. Ze verschijnen en verdwijnen, worden gevonden en gaan weer verloren. Zo ontstaan indrukwekkende beelden, betoverend, mysterieus en hypnotiserend. Het lijkt alsof deze wereld een eigen
soort zwaartekracht heeft en alles en iedereen wordt opgenomen in een nieuwe, grenzeloze dimensie, een plek van eindeloze mogelijkheden.


Dans, licht en muziek
Arno Schuitemaker sloeg opnieuw de handen ineen met componist Aart Strootman en lichtontwerper Jean Kalman, met wie hij ook zijn twee laatste voorstellingen maakte, waaronder The Way You Sound Tonight winnaar van de Zwaan 2019 voor de meest indrukwekkende dansproductie. “Een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt. Schuitemaker slaagt erin alle elementen te laten kloppen”, schreef de jury.

Over Arno Schuitemaker
Door een krachtige versmelting van beweging, licht en elektronische muziek creëert Arno Schuitemaker voorstellingen die je moet ervaren. Zijn hedendaagse voorstellingen dompelen het publiek onder, elk op hun eigen, unieke manier. Met fragmenten uit zijn dagboek als bron transformeren ze in hyperfysieke en belichaamde bespiegelingen op het leven, en als gevolg, op de manier hoe we met de wereld om (kunnen) gaan. De voorstellingen worden geprezen om de inventieve vormen die Arno creëert om uitdrukking en betekenis te geven aan universele thema's. Ze zijn te zien geweest op toonaangevende podia en festivals in al meer dan 25 landen.

Delen
Nieuwsbrief
Delen