Tilburgse Theater Tips van mei: van klassieke musicals tot bizarre dansspektatels

Muziek, theater, musical, comedy, dans en nog véél meer: Theaters Tilburg is het hele jaar lang van alle markten thuis. En dat is fijn voor iedereen die graag geniet van een avondje theater, maar misschien niet altijd maanden vooruit wil plannen. Wij zetten elke maand daarom dé Tilburgse Theater Tips voor je op een rijtje: gave voorstellingen waar nog steeds kaartjes voor te krijgen zijn!  Foto: Bridges of Madison County Deze maand lichten we weer drie totaal verschillende voorstellingen uit: de klassieke musical Bridges of Madison County, de woordeloze, beeldende en fysieke voorstelling van Jakop Ahlbom en het nieuwe dansspektakel van het Scapino Ballet Rotterdam.

#1 Bridges of Madison County

De musical Bridges of Madison County vertelt het verhaal van de korte, hevige romance tussen huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en rondreizende fotograaf Robert (René van Kooten). Het weinig opwindende leven van Francesca wordt compleet op z'n kop gezet: moet ze meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin? De musical Bridges of Madison County is gebaseerd op de gelijknamige film van 1995 met Clint Eastwood en Meryl Streep.
  • Datum: dinsdag 7 mei
  • Tijd: 20.15 - 22.45 uur
  • Tickets: vanaf €26,50
https://www.youtube.com/watch?v=BDw19dQhJ84

#2 Le Bal (Jakop Ahlbom Company)

Nog een voorstelling die gebaseerd is op een gelijknamige film: Le Bal. Jakop Ahlbom brengt een grootse voorstelling die een dwarsdoorsnede laat zien van hoe we (samen)leefden in de afgelopen honderd jaar. Een plek waar mensen samenkomen op zoek naar liefde, gezelschap en vertier. De voorstelling wordt uitgevoerd in de kenmerkende beeldend-fysieke Ahlbom-stijl: een mix van mime, dans, slapstick, special effects en vervreemdende, betoverende en poëtische elementen. Het geheel wordt ondersteund door bekende wereldhits, live uitgevoerd door de band Alamo Race Tracht. Het wordt een groot woordeloos, beeldend en fysiek spektakel.
  • Datum: vrijdag 17 mei
  • Tijd: 20.15 tot 22.45 uur
  • Tickets: vanaf €19,50
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=_5wBk810hi4

#3 All hands on deck (Scapino Ballet)

Scapino Ballet Rotterdam en muziektheatergroep Wëreldbänd slaan de handen in een voor (hoe toepasselijk) de voorstelling All hands on deck. Een voorstelling vol wonderlijke combinaties van dans, humor, slapstick, muziek en theater. Choreograaf Ed Wubbe stuurt in All hands on deck een bont gezelschap de zee op, met dansers die zingen en komieken die dansen. Het matrozenleven zorgt voor mooie ontmoetingen en vertier, maar eist ook z'n tol. Het Parool over de voorstelling: "All hands on deck is een magische scheepsreis met oogverblindende scènes. Een zeldzaam mooie voorstelling. Die moet gewoon de wereld over."
  • Datum: woensdag 29 mei
  • Tijd: 20.15 tot 21.30 uur
  • Tickets: vanaf €24,-
https://www.youtube.com/watch?v=4p-OXyQvUs0

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal topvoorstellingen bij Theaters Tilburg op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Theaters Tilburg vind je overigens hier.
Delen
Nieuwsbrief
Delen