News!

Tilburgse Street Art staat in de top 100 van mooiste muurschilderingen

Het is je vast niet ontgaan dat er de afgelopen jaren meer en meer muurschilderingen onze stad opvrolijken. Deze muurschilderingen worden ook wel street-art genoemd.  Je kan ze op verschillende plekken rondom Tilburg vinden. Een van deze gave muurschilderingen is gemaakt door kunstenaar Paul Watty.

Aan de Willem || straat op de hoek met de Karrestraat, kan je gigantische struisvogels op de muur van pizzabar rijstlust vinden. Paul Watty liet zich inspireren door het thema reizen en combineerden dat met het logo van de Brouwerij het IJ waar struisvogels inzitten. Brouwerij IJ financierde het struisvogel project.

Dat dit gave kunstwerk niet onopgemerkt blijft, blijk weer uit het feit dat deze street-art is genomineerd voor de top 100 mooiste muurschilderingen van 2021. Organisatie Street Art Cities heeft een verkiezing georganiseerd via Instagram. Zij hebben een selectie gemaakt van verschillende muurschilderingen wereldwijd en op Instagram opgeroepen om je favoriet te kiezen. Dit heeft geresulteerd in een lijst met de 100 populairste muurschilderingen ter wereld. Waaronder Paul Watty zijn struisvogel street-art! 

Wil je nou helpen met Tilburg op de kaart te zetten? Dan kan je op Paul Watty zijn muurschildering stemmen via deze link. Je kan tot 6 februari 2022 stemmen.

Ben jij nu ook ze benieuwd wat Tilburg nog meer te bieden heeft aan straatschilderijen?. Je kunt de toffe kunstwerken op straat nu ontdekken tijdens de Urban Street Art Tour. Die tour kun je per citystep, fiets of te voet volgen. Tijdens jouw ontdekkingstocht kom je langs verschillende muurschilderingen: van Erik Veldmeijer tot Paul de Graaf.  Via deze link kan je je Urban Street Art Tour inplannen!

Delen
Nieuwsbrief
Delen