Tilburgse Achraf werkt met talentvolle ontwerpers aan exclusieve kledingcollectie: ‘Ik wil de wereld veroveren’

Hij is pas 25 jaar, maar heeft er in de kledingindustrie al een hele carrière op zitten. We hebben het over Tilburger Achraf Betteui van kledingmerk Latest Delivery. Hoewel hij klaar is om de wereld te veroveren met zijn kledingmerk, brengt hij eerst samen met een hoop Tilburgse talentvolle ontwerpers een exclusieve kledingcollectie uit. De collectie is vanaf 8 november exclusief verkrijgbaar bij Go-Britain in de Heuvelstraat.  Achraf is al jaren actief in de kledingindustrie en richtte anderhalf jaar geleden Latest Delivery op. Met zijn merk lag hij direct bij de Go-Britain in de winkel. En het gaat hem voor de wind. "Mijn dromen zijn groot. Ik wil heel Nederland en ook andere landen gaan bereiken met mijn kledingmerk. Maar eerst wil ik in Tilburg nog iets gaafs doen." En dus brengt Latest Delivery op 8 november in samenwerking met Tilburgs fashiontalent Benjamin Sterling van EXQLU een collectie uit die enkel in Tilburg te koop is. De collectie bestaat uit t-shirts, hoodies, trackpants en buckethats. "Het wordt een exclusieve streetwear collectie waar maar een gelimiteerd aantal items van wordt gemaakt. En als het op is, is het ook echt op. We gaan niks bij laten maken." Hoewel Achraf de ontwerpen nog geheim wil houden, geeft hij alvast een impressie. "We werken met vijf kleurpatronen: legergroen, oranje, zwart, wit en beige. En uiteraard kun je unieke graphics verwachten." De keuze om met Benjamin samen te werken, maakt Achraf niet voor niks. "Benjamin is een Tilburger die met zijn online platform exclusieve streetwear verkoopt en hard aan de weg timmert. Denk aan Yeezy's, Jordan's en veel meer exclusieve sneakers. Hij heeft echt talent, dat zag ik meteen."

Grote dromen

Achraf heeft met Latest Delivery hele grootse plannen, maar merkt dat er in Tilburg in zijn branche weinig mensen zijn om tegenop te kijken. En dat in een textielstad als Tilburg. "In Amsterdam heb je merken als Daily Paper en Filling Pieces. Zij liggen met hun producten over de hele wereld, hebben winkels in steden als New York en blijven zich continu ontwikkelen. Als ik zie wat zij doen, wil ik dat ook. En ik denk dat ik dat kan. Ik wil degene zijn waar jonge talentvolle Tilburgers tegenop kijken en over een aantal jaren van zeggen: kijk wat Achraf kan, kan ik ook." Achraf vindt het gigantisch belangrijk dat talenten in Tilburg de kans krijgen om zich te kunnen ontpoppen. "We hebben hier in Tilburg zo ontzettend veel talent zitten. Ik denk dat als we elkaar in de stad wat meer gaan supporten, dat we met z'n allen groter worden. In Tilburg hebben we in bijna alle subculturen veel talent zitten. Met Latest Delivery wil ik talenten ook een platform bieden. We moeten elkaar iets gunnen." Hij noemt er een aantal op. "Kijk naar zo'n Schivan Blous van Club FIX bijvoorbeeld. Hij krijgt het voor elkaar om een artiest als Tyga naar Tilburg te halen. Maar ook model Benzo Ray die voor internationale merken fotoshoots heeft. Of artiesten als NSO, Nabila Gharba, Shan-D, Boechi en Chip Charlez. Zij hebben allemaal het talent om de top te kunnen halen. We moeten elkaar alleen wat meer helpen, dan plukken we daar samen de vruchten van." Links: Benjamin Sterling, rechts: Achraf Betteui

Je hoeft geen designer merken te dragen

Even terug in de tijd. Achraf startte ooit met een kledingmerk, omdat hij merkte dat hij er gevoel voor had. "Vroeger ging ik naar de H&M of Zara en kocht ik daar kleding. Dan ging ik die thuis verscheuren of een andere kleurbehandeling geven. Mijn vrienden vroegen dan: Achraf waar heb je die trui gehaald? Terwijl het gewoon een standaard trui was die ik zelf verder heb behandeld. Toen zag ik daar business in." Hij richtte samen met een aantal anderen een kledingmerk op, maar stopte daar een paar jaar geleden mee omdat ze teveel verschilden qua inzicht in hoe je een kledingmerk moest runnen. Achraf besloot op eigen kracht Latest Delivery op te zetten en verzamelde creatieve talenten als Mohammad Tribak en Jordy Snoek om zich heen. "We willen unieke kleding uitbrengen. Met mooie stoffen, dikke ontwerpen en vette kleurpatronen. We willen de jeugd laten zien dat je niet per se kleding van Gucci, Dior of Louis Vuitton hoeft te dragen om er goed bij te lopen." Inspiratie voor de collecties halen Achraf en zijn team voornamelijk uit mensen. "We kijken vooral om ons heen. Checken wat er gebeurt binnen bepaalde subculturen en daar spelen we op in. Maar ook van ontwerpers zoals Virgil Abloh of een rapper als Kanye West krijgen we inspiratie." Nadat de collectie op 8 november gelanceerd is, gaat Achraf zijn pijlen buiten de stadsgrenzen richten. "We werken samen met ontwerpers uit Amsterdam en Eindhoven en willen daar wat meer geluid gaan maken om vervolgens de rest van Nederland te bereiken." Maar oog voor Tilburgs talent, zal Achraf altijd blijven houden. "Ik kom uit Tilburg-Noord en wil jonge Tilburgers altijd kansen bieden. Laatst kreeg ik een berichtje van Vincent Maas van Pureaux Studios. Dan check ik altijd even wat zo iemand doet en geef ik hem tips. Het is belangrijk dat we dat met zijn allen blijven doen."

Meer informatie

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Latest Delivery? Zorg dan dat je het kledingmerk van Achraf blijft volgen op Facebook en Instagram. Hier wordt komende tijd ook meer bekendgemaakt over de collectie die uitkomt bij Go-Britain. En wil je items van de collectie kopen? Zorg dan dat je er snel bij bent wat op is op. Benieuwd naar meer items van Latest Delivery? Check dan vooral de webshop.
Delen
Nieuwsbrief
Delen