Must see!

Tilburgs Nest

Het kleine pleintje aan de Spoorlaan (tegenover ijssalon Intermezzo) is verandert in een sfeervol groen parkje. 23 november is de verbouwing van het pleintje begonnen in het kader van vergroening. 

Het initiatief is genomen door de Gemeente Tilburg en Midpoint Brabant Smart Leasure. Hierbij schoten Helicon MBO studenten hen te hulp. De studenten van de school werden om advies gevraagd, waar hele leuke ideeën uit voort kwamen. Zo is het parkje ''Instagrammable'' gemaakt en is het parkje duurzaam ingericht. De stenen van het pleintje zijn ingewisseld voor veel groen en bomen. Het regenwater loopt van de stenen regelrecht naar het groen toe en er zijn vogelhuisjes geplaatst voor verschillende soorten vogels.

Het parkje heeft de naam ''Tilburgs Nest'' gekregen, door alle vogelhuisjes. In het parkje staat uitleg over het aanpakken van problemen als hittestress en wateroverlast. De studenten van Helicon hebben geholpen met het verhaal op een leuke manier te vertellen. Je vindt deze informatie op de prullebakken en nestkasten!

 

Delen
Nieuwsbrief
Delen