Tilburg Trakteert in februari!

Iedere maand worden er leuke evenementen in het zonnetje gezet door Tilburg Trakteert, maar sinds de lockdown hebben we anders na moeten denken. In plaats van evenementen een plekje bij ons te geven zetten wij nu natuurgebieden in het zonnetje!

Deze maand hebben wij een paar van onze favoriete gebieden uitgenodigd mee te doen met onze sociale media campagne. Wil jij ook op de hoogte blijven van de meest recente acties en locaties volg Tilburg Trakteert dan op Instagram en like de pagina.

Het Dwaalgebied

Het is stil in het Dwaalgebied! Door de lockdown ligt dit gebied er maar leeg en verlaten bij, maar ook nu kun je een prima wandeling maken door dit prachtige gebied en genieten van prachtige architectuur. Geniet van de fijne sfeer, straten en stadsgedichten, de bijzondere geveltuintjes en de binnentuinen met een intieme sfeer. 

Hier vind je hippe winkels, ambachtelijke speciaalzaken, (koffie)bars, restaurants en theaters. De internationale keuken wordt hier goed vertegenwoordigt. Gelukkig kun je bij de meeste ondernemers in dit gebied nog wel artikelen bestellen en kan je deze thuis laten bezorgen. Vanaf volgende week kun je je spullen ook gaan afhalen, wat natuurlijk prima te combineren is met een heerlijke wandeling.

Landschapspark Pauwels

Landschapspark Pauwels is een prachtig uitgestrekt gebied ten zuiden van de Loonse en Drunense Duinen en De Efteling, en ligt ten noorden van Tilburg. Het vormt een unieke omgeving waar natuur, landbouw, recreatie, water, cultuurhistorie en industrie samenkomen.

Er wordt op dit moment druk ontwikkeld in dit gebied door meerdere partners en hopen meerdere initiatieven aan dit gebied te kunnen gaan koppelen, om het uiterste uit dit gebied te kunnen halen.

Stadsbos013

Stadsbos013 wordt steeds populairder onder de Tilburgers maar is verder nog een onontdekte schat in het zuidwesten van Tilburg. Het is een bijzonder gebied waar natuur en stad samenkomen. Het is voorzien van een uitgebreid wandelnetwerk, verbonden met knooppunten en beschikt over 5 wandelroutes.

Het bos bestaat uit verschillende unieke natuurgebieden die zo groot zijn geworden dat ze zijn samengevoegd onder één naam: Stadsbos013. Zo heb je de Oude Warande, een 18e eeuws Sterrenbos dat ooit is aangelegd als jachtgebied door de Heer van Tilburg en Goirle. Midden in het Warandebos ligt een bijzonder horecapunt; Grotto. Dit paviljoen is gemaakt van glazen die het gebouw haast onzichtbaar doen lijken. Het is ontworpen door de Australische kunstenaar Callum Morton als eerbetoon aan de internationale kunstexpositie; Lustwarande. 

Ook is het Wandelbos een uitstekend bos om lekker te wandelen, recreëeren en om te sporten. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zo kun je hier paardrijden, spelen in een speeltuin of een bezoek brengen aan 'De 7 Geitjes' waar je onder andere kunt boogschieten en midgetgolfen. 

Het Spoorpark

Wist je dat het Spoorpark is onstaan vanuit een burgerinitiatief? Het Oude Van Gend en Loosterrein werd omgetoverd tot een bijzonder park waar jong en oud zich kunnen vermaken. Zo kunnen kinderen in de zomer genieten van verschillende plekken met water en kan de Kempentoren het hele jaar door worden beklommen. Je kunt hier ook heerlijk sporten, zo is er een sportveld een Urban Sports Area en worden hier allerlei drill kampen georganiseerd. 

Natuurlijk kun je hier ook genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij bij horecagelegenheid het T-Huis. Op dit moment is het T-huis gesloten in verband met de Coronamaatregelen, maar ja kan nog steeds van een kopje koffie en thee genieten bij de kleine kiosk in het park.

Ook staat er een Stadscamping in het park. Het was origineel bedoeld als festival camping maar je mag hier ook staan als er geen festvial aan de gang is. Bezoek de website van de Stadscamping voor meer informatie over de camping en tarieven.

 

Volgende maand zet Tilburg Trakteert weer anderen in het zonnetje, houdt onze pagina in de gaten voor het meest recente nieuws!

Delen
Nieuwsbrief
Delen