Tilburg krijgt nog meer street-art en muurschilderingen in 2021

Goed nieuws! De gemeente Tilburg heeft het muurschilderingenproject verlengd. Dit betekent dat Tilburg nog veel meer muurcreaties krijgt. In de begroting voor 2021 heeft de gemeente €60.000,- gereserveerd voor gave muurschilderingen.  Foto: muurschildering Paul Watty in de Hoogvensestraat (is overigens nog niet helemaal af en wordt dus nóg mooier!) Afgelopen jaar kreeg de stad er een hoop muurschilderingen bij. Hier wordt door de stad en bewoners vaak positief op gereageerd. De gemeente werkt samen met bewoners aan een schone, groene, goed onderhouden openbare ruimte waar we prettig met elkaar kunnen wonen, leven en samenzijn. Hoe de gemeente dat doet? Door samen met Tilburgers te bepalen waar actie nodig is en door te experimenteren met de stad.

Muurschilderingenproject

Het muurschilderingenproject is één van de 14 experimenten om de publieke ruimte van Tilburg te verbeteren. Wethouder Mario Jacobs (openbare ruimte): “De muurschilderingen zijn zowel online als offline positief ontvangen door Tilburgers. Voor iedere muurschildering zijn ideeën opgehaald bij inwoners. De creaties maken de stad vervolgens leefbaarder en aantrekkelijker. Ze zijn zichtbaar en vrij toegankelijk, waardoor iedere inwoner ervan kan genieten. En we hopen dat ze onze inwoners uitnodigen om nog beter te zorgen voor een schone, hele en veilige openbare ruimte.” Eind 2020 staat de teller van het muurschilderingenexperiment op 10 stuks. Dit zijn de locaties, titels en kunstenaars van de inmiddels te bewonderen muurschilderingen:
  • Koopvaardijstraat – Octopus -  Erik Veldmeijer
  • Korte Tuinstraat  - 75 jaar vrijheid – Erik Veldmeijer
  • Tjeuke Timmermansstraat – Distels – Collin van der Sluijs
  • AHXL – Alledaags stilleven – Robin Nas
  • Klaverstraat – Abstract – Aziz Lessy
  • Veestraat – Chillende koe – Erik Veldmeijer
  • Tjeuke Timmermansstraat – Doornroosje – Stefan Thelen
  • Hoogvensestraat – SkyLine Tilburg – Paul Watty
Benieuwd naar een leuke street-art route om te fietsen of wandelen? Check dan eens dit artikel. Meer informatie over het muurschilderingenproject vind je op de website van gemeente Tilburg.
Delen
Nieuwsbrief
Delen