Tilburg is een natuurgebied rijker!

Van landbouwgebied naar natuurgebied; de Reeshofweide van 25 hectare groot voegt weer een extra natuurgebied toe aan gemeente Tilburg. In dit gebied is er extra plaats voor planten en dieren waarbij ecologen tijdens de 1ste telling al 150 verschillende soorten planten hebben gespot!

Naast de Reeshofweide is ook de beek De Dongeloop hersteld en is er een verbinding gemaakt tussen De Donge en gebied De Lange Rekken. Dankzij de samenwerking tussen de gemeente Tilburg en waterschap de Brabantse Delta is het gebied op 30 september officieel geopend.

Door de verstedelijking wordt er steeds vaker geknipt in natuurgebieden en dit heeft natuurlijk slechte gevolgen voor de flora en de fauna in de gebieden. Door de gebieden opnieuw met elkaar te verbinden wordt er zo geprobeerd de natuurlijke verbinding weer te herstellen. Door de verbinding met de beek te herstellen stroomt er ook weer water het gebied in waardoor de grond vochtig blijft, een belangrijke factor omdat het weer steeds warmer wordt. 

Er lopen verschillende wandel- en fietsroutes door het gebied. Ga dus zeker eens een keer dit prachitge, nieuwe gebied verkennen!

Delen
Nieuwsbrief
Delen