News!

TextielMuseum lanceert binnenkort Tilburgse theedoeken

De theedoeken vormen een echte Tilburgs souvenir vanwege de verwijzingen die Calon in haar ontwerp maakt naar de textielgeschiedenis van Tilburg. De collectie is een ode aan weven, de techniek waar de Tilburgse textielindustrie ooit groot mee werd. Geïnspireerd door authentieke Tilburgse weefbindingen uit de museumcollectie creëerde Calon een hedendaags samenspel van textuur en kleur. De rafelrand is niet afgewerkt om een mooi inkijkje in het maakproces te geven. Je kunt zo precies zien welke garens en kleuren er op elke plek gebruikt zijn.

De theedoeken zijn vanaf 15 november verkrijgbaar in de museumshop van het TextielMuseum en online via de website.

Over Sigrid Calon
Ook de oorsprong van Calon’s carrière is te herleiden naar Tilburg, ze studeerde hier aan de Academie voor Beeldende Vorming. Vandaag de dag vormt Tilburg nog steeds de uitvalsbasis voor haar werk. In de loop der jaren ontwikkelde Calon een sterk herkenbaar grafisch handschrift waarin ze speelt met abstracte vormen in verschillende technieken. Ze schopte het tot een solo in De Pont museum en is opgenomen in (inter)nationale museumcollecties van MoMA, V&A, Stedelijk museum en Boijmans van Beuningen.

Over by TextielMuseum
Het label by TextielMuseum omvat design interieurtextiel ontworpen door topontwerpers en ontwikkeld in het TextielLab van ons museum. Als museumbezoeker kijk je hier live mee hoe dit creatieve maakproces zich ontvouwt.

Foto: Sigrid Calon en textielexpert Stef Miero tijdens het ontwerpproces theedoeken in het TextielLab

Delen
Nieuwsbrief
Delen