Kids

Tentoonstelling Van dino naar vreemde vogels

Er is een nieuwe tentoonstelling te zien in het Natuurmuseum Brabant!

Je denkt niet snel aan een T-rex als er een koolmeesje door je tuin hipt. Maar er zit toch echt regelmatig een 'Velociraptor' in je vogelhuisje. Wil jij hier meer over weten? Ontdek het in de tentoonstelling Vreemde vogels. De tentoonstelling gaat over de evolutie van een groep dino's die volgroeien tot vogels. En zie hoe de dinofamilie van 'Theropoden' heel langzaam eigenschappen van vogels heeft ontwikkeld. Bezoekers kunnen toffe opdrachten doen, waarbij ze ontdekken wat er in 150 miljoen jaar evolutie gebeurd is voordat die dino in onze tuinen belandde. Er zijn opdrachten voor 4 tot 7-jarigen, voor achtplussers én speciale imponeerweetjes voor ouders. Ook is dit de eerste tweetalige tentoonstelling voor het museum. Alle teksten en opdrachten zijn ook te volgen in het Engels.

Meteorietinslag
Meer dan 10.000 dino's leven vandaag de dag nog steeds, tegenwoordig vogels genoemd. Alle vogels die we vandaag nog rond zien vliegen, zijn ontstaan uit die kleine groep vogelachtige dino's die de meteoriet wel overleefde: de Theropoden. Ook de Tyrannosaurus Rex en de Velociraptor behoren tot deze familie. Na de inslag van de meteoriet stierven de meeste dieren en planten uit. Niet alleen de dino's verdwenen, maar ook veel zoogdieren en vogels. Een kleine groep vogels overleefde, paste zich aan de nieuwe omstandigheden aan en kreeg in deze nieuwe wereld alle ruimte om zich te ontwikkelen.

Natuurmuseum Brabant gebruikt het evolutiethema om de ontwikkeling van dino naar vogel prachtig in beeld te brengen. 

Imponeerweetjes
Er zijn kinderen die alle dinonamen feilloos uit kunnen spreken. Er is een opdrachtenwaaier, waarbij de kids zich helemaal kunnen uitleven. Behalve kennis delen is er vooral veel te doen in de tentoonstelling. De jongste kinderen kunnen eieren verstoppen, zich verkleden en lopen als een dino. Natuurlijk zijn ouders ook van harte uitgenodigd om mee te doen. Ben je iets ouder? Dan kun je ook nog skeletten vergelijken of testen wie er het snelst voedsel kan vinden.

De tentoonstelling is heel 2020 te vinden op de tweede verdieping van het Natuurmuseum Brabant.

Foto: Natuurmuseum Brabant, Vreemde Vogels

Delen
Nieuwsbrief
Delen