Symphonic Cinema tourt door nederland!

Na vele internationale successen zal Symphonic Cinema vanaf 10 maart 2022 met het New European Ensemble door Nederland touren. Symphonic Cinema maakt films gebaseerd op klassieke meesterwerken. Speciaal voor deze tournee is de muziek door Thomas Beijer nu voor het eerst aangepast voor de bezetting van het New European Ensemble. Te zien zijn: Firebird (Stravinsky), Daphnis & Chloé (Ravel) en The Echo of Being (Mahler). De tour is mede mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuurfonds. Deze speciale beleving van film en muziek is te zien op dinsdag 15 maart in Schouwburg concertzaal Tilburg. 

Voor wie niet bekend is met Symphonic Cinema, het is een nieuw genre binnen de internationale concert- en filmwereld. Geïntroduceerd en bedacht door filmregisseur Lucas van Woerkum. In dit genre worden dramafilms verbonden aan meesterwerken uit de klassieke muziek. In tegenstelling tot 'film in concert', is de muziek de inspiratie voor de beelden. Op een unieke manier met speciaal ontwikkelde technieken worden de films live aangepast aan de uitvoering op het poduim, waardoor de musici totale artistieke vrijheid houden. Lucas van Woerkum zal deze taak uitvoeren vanuit het orkest met een touchscreen als instrument. Symphonic Cinema is een zintuigelijke ervaring die je vanuit een filmsche beleving in contact brengt met de diepste emoties van de muziekale compositie. 

New European Ensemble (NEuE) bestaat uit topmusici uit Europa en richt zich op impactovlle projecten met hoge kwaliteit nieuwe muziek. NEuE is opgericht in 2009 en gevestigd in Den Haag. De missie van het ensemble is om hedendaagse en 20e-eeuws repertoire op een aangrijpende wijze te presenteren. daarom zoekt het ensemble vaan naar combinaties met film, literatuur, dans, theater en beeldende kunst. 

Klik hier voor meer info over het concert en de tickets. 

Delen
Nieuwsbrief
Delen