Must see!

Smederij Cinema keert terug!

Na meer dan een jaar weg geweest te zijn keert cinema Smederij terug! Dé filmavond in Club Smederij keert op 3 november terug met de opzwepende muzikale vertelling van de documentaire ‘Here We Move Here we Groove’. Er wordt niet alleen naar film gekeken, als afsluiter is er ook nog een gesprek met de regisseur Sergej Kreso. Een filmvertoning in samenwerking met het In-Edit muziek filmfestival.

In de film volgen we DJ Robert Soko, groot geworden met zijn Balkan Beats, die met hulp van refugee-muzikanten op zoek gaat naar een nieuw geluid van Europa. De film werd onlangs genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste lange documentaire. Club Smederij is vooralsnog de enige plek in Tilburg waar de film wordt vertoond.

Robert Soko weet dat je moet bewegen om te overleven. Toen hij als tiener vluchtte voor de oorlog in Joegoslavië gebruikte hij westerse muziek en opzwepende Balkanritmes om culturen te mixen, en groeide uit tot een beroemde Balkan Beats-dj in Berlijn en de Europese clubscene. In reactie op de veranderingen in de wereld en ook uit behoefte aan inspiratie gaat Soko met zijn taxi op zoek naar nieuwe migranten om muziek mee te mixen; naar muzikanten die huis en haard achter zich hebben gelaten. Die vindt op zijn geboortegrond, waar stromen vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan passeren, op weg naar hun gedroomde eindbestemming Berlijn. De ontmoetingen doorbreken muzikale grenzen en laten de veranderde identiteit van Europa zien.

Kun jij nou niet wachten om deze film te zien? Koop dan snel je kaartje via dan snel je kaartje via deze link!