Saté Kid Tilburg één jaar open: ‘Trots dat onze familierecepten na vijftien jaar nog steeds aanslaan’

Zaterdag 24 oktober is het exact één jaar geleden dat Saté Kid Tilburg haar comeback maakte na vijftien jaar. Met Samuel Fens aan het roer en Ome Jeff – die ook bij de oude Saté Kid aan de Oude Markt heerlijke gerechten klaarmaakte – in de keuken. Na een bewogen jaar is het de trots die overheerst. “We zijn super blij met onze trouwe klanten die ons na vijftien jaar weer weten te vinden en nog steeds de smaken van toen herkennen.” Ook vader Fens (van wie de Saté Kid ooit was) is mega trots. “Hij vindt het fantastisch. Hij ziet dat wij de groei kunnen maken met het bedrijf. Iets dat destijds vanwege wat ondernemerspech niet lukte. Mijn vader is een coach voor me en helpt me met alles. Daardoor durf ik ook meer te ondernemen.” En dat ondernemen lukt Samuel tot nu toe aardig. Tienduizenden stokjes saté vlogen er afgelopen jaar doorheen en het team werd uitgebreid van 3 naar 11 personen. Maar je kunt er niet omheen: ook op de Saté Kid heeft corona haar weerslag. “Toen we openden, wilden we ons richten op ons restaurant, afhalen, bezorgen en het draaien van evenementen. Daar viel natuurlijk de helft van weg. Maar desondanks mogen we niet klagen.” Samuel investeerde in het bezorgen van zijn maaltijden bij de mensen thuis. “In het begin zagen we veel klanten, die ook al naar de vestiging van de Oude Markt gingen, terug bij ons in de zaak. Dat was prachtig om te zien. Helaas gooide corona roet in het eten. Aan de andere kant bood het ook kansen en hebben we een hoop Tilburgers die ons nog niet kenden kennis laten maken met onze familierecepten.”

Zo’n dertig verschillende satés

Want op de recepten van familie Fens, is Saté Kid al jaar en dag gebaseerd. In totaal kun je zo’n dertig verschillende soorten saté bestellen met allemaal een eigen smaak. “Saté Mama – de saté van mager varkensvlees met een stukje krokant buikspek bovenop – is net als vroeger ook nu weer het populairst. En wat me ook opvalt is dat heel veel mensen kiezen voor de meest pittige varianten. Mensen die zeggen dat we in Nederland niet tegen pittig eten kunnen, hebben écht ongelijk. Veel Nederlanders kunnen beter tegen de pittige satés dan Indonesische mensen zelf.” Samuel verbaasde zich er dan ook over dat de maandsaté in juli – de pittigste saté die ze ooit op de menukaart hebben gezet – de populairste maandsaté was. “Die is zelfs voor mij veel te pittig,” lacht hij. saté kid tilburg

Aan toekomstplannen geen gebrek

Ondanks de coronacrisis mag Samuel met zijn concept, waarin het ook mogelijk is om te bezorgen, niet klagen. “Maar ik vind het toch het allermooiste om gasten bij ons in de zaak te verwelkomen en ze te zien genieten van onze gerechten. De combinatie van gasten die we aan de Oude Markt al ontvingen met Tilburgers die ons nu leren kennen, is prachtig.” Samuel hoopt snel weer mensen te mogen ontvangen. “We leven echt van persconferentie naar persconferentie.” Maar als er verbetering komt in de coronamaatregelen, heeft Samuel flinke ambities. “We zijn bezig met een bezorgrestaurant in de omgeving van de Reeshof zodat we ook dat gedeelte van de stad en dorpen als Gilze, Rijen, Dorst en Dongen kunnen voorzien van onze gerechten.” En als die vestiging daadwerkelijk open is, willen ze het bezorggebied van de zaak in het centrum uitbreiden. “We willen heel Tilburg en omgeving kunnen bedienen. Als ons bezorgrestaurant in de omgeving van de Reeshof loopt, willen we dorpen als Berkel-Enschot bij ons bezorggebied betrekken.” Uiteindelijk wil Samuel heel Nederland kennis laten maken met de smaken van de Saté Kid. “We willen samenwerkingen met evenementen aangaan en zodra het weer kan met verschillende pop-up versies van de Saté Kid starten.”

Genieten van Saté Kid

Gelukkig kun je ook tijdens de horecasluiting blijven genieten van de lekkernijen van Saté Kid. Ze hebben verschillende soorten satés (variërend van vlees tot vis tot vega-varianten) die je kunt aanvullen met bijgerechten. Denk aan nasi, lontong, witte rijst, gado-gado en veel meer. Een portie heb je al voor minder dan een tientje en kun je zowel afhalen als thuis laten bezorgen. Saté Kid is zes dagen per week geopend. Namelijk van dinsdag tot en met zondag. Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en acties van Saté Kid Tilburg? Volg ze op Facebook en Instagram.

Prijzen winnen van de Saté Kid

Omdat Saté Kid een jaar bestaat, mogen wij ook verschillende prijzen weggeven. Denk aan een Saté Kid JBL Box, een cadeaubon en een leuke mok. Het enige wat je hoeft te doen is de prijsvraag op onze website in te vullen en misschien win jij één van deze prijzen. saté kid tilburg
Delen
Nieuwsbrief
Delen