Nieuw!

Raamexpositie ‘Portretenchirurgie’ bij het Metropolitan Museum

Zin om even een frisse neus te halen en daarbij ook nog genieten van een stukje kunst? Wandel dan nu naar het Metroplitan Museum Tilburg. Deze zogeheten raampositie is voor iedereen toegankelijk en kan ten alle tijden gratis worden bezocht.

De expositie draait om analoge deep fake kunst. Er zijn maar liefst tien vensters vol te zien, gecreëerd door beeldende kunstenaar, animator en theatermaker : Moniek Smeets. Een nieuwe werkelijkheid vol bewogen alternatieve feiten en spiegelbedrog. Zoals de ‘Portrettenmachine’, de ‘Stemmingswisselaar’ en de ‘Wraaktassen’. Is alles wel wat het lijkt? Kortom: een individueel groepsportret over het ondragelijke leed van foto’s die ooit weggegooid gaan worden. Wie denkt Moniek Smeets wel wie dat ze is? Een ‘Grote Smoelenshow’ verrijkt met onder andere enkele rekwisieten uit theatervoorstellingen van Wiersma & Smeets.

De tentoonstelling ‘potrettenchirurgie’ van Moniek Smeets is t/m zondag 13 maart 2022 te zien in het Metropolitan Museum Tilburg, raamtentoonstellingen aan de Stedekestraat 15 te Tilburg.

Delen
Nieuwsbrief
Delen