Peerke Donders Paviljoen gaat weer open!

Vanaf zondag 6 juni is het Peerke Donders Paviljoen weer geopend. Vanaf 13:00 ben je van harte welkom op de tentoonstelling " Van Pest tot Corona". Deze mooie expositie verteld het verhaal van de geschiedenis van de zorg in Tilburg. Als onderdeel van deze tentoonstelling wordt er ook een documentaire vertoond over corona in Tilburg.

De tentoonstelling opende op 27 oktober vorig jaar, maar net na de opening moest het paviljoen alweer sluiten door de nieuwe maatregelen. Als gevolg hiervan hebben nog niet veel mensen de tentoonstelling kunnen bezoeken. De tentoonstelling laat aan de hand van teksten, foto's en voorwerpen zien hoe de gezondheidszorg zich heeft ontwikkeld in Tilburg. 

Wist je dat Tilburg pas vanaf het einde van de 19e eeuw ziekenhuizen, artsen, kraam-, kinder- en gehandicaptenzorg, gespecialiseerde instellingen en verzekeringen kreeg? En juist nu, met de huidige corona situatie is deze tentoonstelling ontzettend interessant om te gaan bekijken. De expositie is verlengd tot en met 17 oktober 2021. De openingsdagen en -tijden zijn zondag- en woensdagmiddag tussen 13:00 en 17:00 uur. Om genoeg afstand van elkaar te kunnen bewaren kunnen 8 mensen tegelijkertijd naar binnen. 

Om de stroom van bezoekers te kunnen reguleren vraagt het Peerke Donders Paviljoen je om een reservering te plaatsen wanneer je de tentoonstelling wilt bezoeken. Dit kan via info@peerkedonders.nl

 

Foto: Yvonne Simmons-Hannink.

Delen
Nieuwsbrief
Delen