Oude film bij het Regionaal Archief Tilburg!

Er zijn unieke beelden opgedoken van de koninklijke jubileumfeesten in Tilburg uit 1948. Deze zwart-wit film is gemaakt door amateurfilmer Leo van de Pas die van eind augustus tot begin september 1948 op verschillende dagen heeft gefilmd tijdens de jubileumfeesten van het koningshuis in Tilburg. Deze beelden tonen Tilburg op zijn best uit de jaren na de Tweede Wereldoorlog. 

In 1948 was het het echt waard Tilburg te filmen vanwege de vele festiviteiten. Er werd gevierd dat Koningin Wilhelmina 50 jaar had geregeerd en zo ook de kroning van Juliana. Vlak na de oorlog waren veel goederen nog op de bon maar Tilburg had kosten nog moeite gespaard om er een echt feest van te maken. De grote pleinen werden versierd en ook het Wilhelminapark lag er op zijn best bij. 

De filmbeelden werden aan Regionaal Archief Tilburg geschonken door Ad van de Pas, zoon van de filmer. Van de Pas herkent zichzelf op de beelden als klein jongetje naast zijn zusje.Wil jij deze film ook bekijken? Ga dan naar het You-Tube kanaal van het Regionaal Archief Tilburg!

Delen
Nieuwsbrief
Delen