Kids

Opening Blauwe Spoortuin

Het afgelopen jaar hebben vrijwilligers van stichting Op Groene Voet en ondernemers in de Spoorzone zich ingezet om een nieuwe tuin aan te leggen. Het braakliggende terrein dat is opgeknapt ligt tussen het spoor, Ontdekstation013 en Hall of Fame. Het gebied is natuurvriendelijk en gezellig gemaakt met als thema water. De tuin is zaterdag 24 oktober officieel geopend.

Het pitchidee van de openbaar toegankelijke Wonderlijke Watertuin is daadwerkelijk een fysieke plek geworden waar het water is afgekoppeld. Allerlei klimaatadaptieve elementen zijn ter inspiratie aangebracht en zijn ingegraven en geplant. De tuin staat vol natuur en er zijn speeltoestellen voor kinderen. De tuin heeft een echte metamorfose ondergaan: van braakliggend stuk grond tot bloeiende, interactieve watereducatietuin. De vooropliggende thema's van de tuin zijn educatie en participatie. Je vindt bloemen, planten en verschillende oplossingen om regenwater op te vangen en te gebruiken in de tuin. Ook is er een educatieve waterspeeltuin waar kinderen en andere bezoekers alles leren over water, klimaat en duurzaamheid!

De opening van de tuin stond gepland op zaterdag 24 oktober, dus er is hard gewerkt door vrijwilligers, sponsoren, partners en medewerkers van de organisaties om de tuin piekfijn af te krijgen. Er zou een grote feestelijke opening en overdracht van de tuin zijn, tijdens de Week van Ons Water. Er zouden prijswinnaars bij zijn van de '10 Tofste Tuintjes' en veel kinderen hadden de kraan willen opendraaien, maar dit is nog even uitgesteld in verband met de maatregelen op dat moment. De tuin is zaterdag 24 oktober wel gewoon officieel geopend door klimaat wethouder Mario Jacobs. Je kunt de tuin dus al bezoeken en bekijken hoe mooi de tuin is geworden!

Als je vanaf RAW wandelt tot aan de Hall of Fame en Stoom013 kom je uit bij de openbaar toegankelijke tuin. Na de wandeling kan je in de Spoorzone verder lopen over het slingerpad, hier is nog veel meer te ontdekken! We hopen je snel te zien in de Blauwe Spoortuin!