Nieuwe winterbeleving in Tilburg: projectie op St. Josephkerk, grote kerstballen en nieuwe activiteiten

De zomer is nu toch echt ten einde, de herfst doet haar intrede en we gaan langzamerhand toeleven naar de feestdagen. Ook dit jaar initieert Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg een feestelijke decembermaand met een aaneenschakeling van winteractiviteiten. Lees snel verder over de nieuwe winterbeleving in Tilburg.  Beeldmateriaal: impressie projectie Heuvelse Kerk Wie naar Tilburg komt om te shoppen of een avondje uit te vieren, wordt dit jaar getrakteerd op een vernieuwende winterbeleving in de stad. Naast de feestelijke sfeerverlichting kan men in Tilburg een veelzijdige agenda verwachten vol bijzondere winteractiviteiten.

Winterbeleving in de binnenstad

Sinds een aantal jaar wordt de binnenstad van Tilburg gedurende de wintermaanden aangekleed met prachtige sfeerverlichting. Dit wordt dit jaar uitgebreid met een aantal eyecatchers. Zo wordt de St. Joseph Kerk op de Heuvel de hele maand december verlicht met een prachtige projectie en komen er twee levensgrote kerstballen te liggen op verschillende pleinen. Daarnaast worden er zes kerstbomen van zes tot negen meter hoog geplaatst op verschillende plekken in de stad. Deze kerstbomen zijn volledig van verlichting gemaakt. Ter uitbreiding van de sfeerverlichting worden ook de Telegraafstraat en Frederikstraat sfeervol verlicht gedurende de wintermaanden. winterbeleving Impressie levensgrote kerstballen.

Winterse activiteiten

Hoewel de winterkermis niet terugkeert in de binnenstad, worden er talloze winterse activiteiten georganiseerd. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

  • Vrijdag 7 december: opening Winter in Tilburg met feestelijk moment op de Heuvel.
  • Zaterdag 8 & zondag 9 december: weekend staat in het teken van demonstraties, advies, inspiratie en proeverijen. Uiteraard is het thema winters.
  • Zaterdag 15 december & zondag 16 december: door de gehele binnenstad klinkt muziek. Bezoekers worden getrakteerd op kerstliederen, moderne, verrassende en verwonderende kerstmuziekacts. Het Ondernemersfonds is ook hard aan het werk om een kerstspecial van Tilburg Zingt te realiseren in de Stadhuisstraat op zaterdag 15 december. Zondagochtend 16 december vindt de kersteditie van de Dwalerij plaats.
  • Zaterdag 22 december & zondag 23 december: kerstelven zorgen voor een kerstsfeer in de binnenstad.

Ook leuk: er rijden gratis fietstaxi’s rond, de binnenstad wordt op 21 december omgedoopt tot ‘Foute Kersttrui Vrijdag’ en er vinden kerst ghosttours plaats. Ook staat speciaal voor de kids Spruit Festival op het programma. De agenda tijdens de decembermaand wordt de komende periode steeds verder uitgebreid. Daarvoor kun je het beste www.winterintilburg.nl in de gaten houden.

Speciaal voor ondernemers in de binnenstad

Natuurlijk denkt het ondernemersfonds ook aan ondernemers. Daarom bieden ze alle ondernemers in de binnenstad een houten kerstboom met verlichting aan die geplaatst kunnen worden in etalages, op de terrassen of binnen in de zaak. De bomen worden zowel geleverd als opgehaald. Hiervoor betalen ondernemers €20,-. Geen tijd of inspiratie om de kerstboom zelf aan te kleden? Geen probleem. Je kunt de boom gratis laten aankleden door een styliste die de kerstboom op maat, met decoratie uit de betreffende zaak komt versieren.

Delen
Nieuwsbrief
Delen