Favoriet!

Nieuwe winkel voor Gianotten Mutsaers!

Na 11 maanden hard te hebben gewerkt vanuit de pop-up locatie gaat Gianotten Mutsaers weer terug naar de oude locatie op de Emmapassage 17. Het pand de inrichting en de huisstijl zijn geheel vernieuwd! Ben jij ook nieuwschierig naar hoe de winkel eruit komt te zien? Kom dan kijken op 1 of 2 februari.

De opening van de nieuwe winkel wordt feestelijk gevierd met een weekend vol met lezingen, intervieuws, demonstraties, muziek en meer. Alle activiteiten zijn gratis en de entree is vrij, behalve de kinderboekenlunch. Hier moet voor gereserveerd worden.

Vanwege de verhuizing is de huidige winkel van 27 t/m 31 januari gesloten.

Zaterdag 1 februari

11.00 – 12.00 uur Lezing Thera Coppens - Johanna en Margaretha

In haar nieuwe boek dringt Thera Coppens door tot de dertiende eeuw, waar een ontzagwekkende vrouw strijd moet voeren tegen de hebzucht van de haar omringende vorsten. Margaretha lag nog in de wieg toen haar ouders stierven en de machtige erflanden Vlaanderen en Henegouwen nalieten aan haar en haar zus Johanna. In de door mannen gedomineerde wereld vormden de schatrijke prinsessen een begeerde prooi in de genadeloze huwelijkspolitiek.

13.00 – 16.00 uur Yara Ruby tekent Tiny Portraits.

Yara zal bezoeker tekenen met potlood op briefkaartformaat. Superleuk!

13.00 – 16.00 uur Demonstratie boekbinden Wim van Kruijsbergen

Doorlopende demonstratie van de verschillende fases in het boekbinden. Ook laat hij zien hoe je luxe dozen en mappen in allerlei uitvoeringen maakt.

13.30 – 14.30 uur ‘t Verrukkelijke Kinderbakboek van Rutger en Mark

Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek en kinderboekenschrijver Mark Haayema maakten samen dit boek vol heerlijke recepten, smakelijke verhalen en grappige gedichten. Je mag je eigen baksel meenemen en door Rutger en Mark laten jureren. Je kunt hier ’t Verrukkelijke Kinderbakboek mee winnen!

14:30 - 15:30 uur Interview Herman Koch over Finse dagen.

Foto: Maarten Kool.

Finse dagen is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven. Herman Koch wordt geïnterviewd door Joyce van der Horst.

15.30 – 17.00 uur Suzanne Brok zingt

Met eigen bewerkingen van nummers uit de jazz- en popmuziek weet Suzanne Brok haar publiek te raken. Mooi, fijn en verrassend!

Zondag 2 februari

12.00 – 14.00 uur Kinderboekenlunch

Paul van Loon, Milja Praagman, Jørgen Hofmans, Jolanda Horsten, Eus Roovers en Rick de Haas … allemaal Brabantse makers van kinderboeken. Samen verzorgen ze een feestelijk programma; er wordt voorlezen, er is een miniworkshop en de junior stadsdichter draagt voor. Er is een muzikale afsluiting van Paul van Loon en er wordt een podcast opgenomen in de winkel.

Voor deze feestelijke opening zijn 50 kaarten beschikbaar. Wil je een gratis kaartje bemachtigen? Stuur dan een foto van jezelf met je lievelingsboek naar paulien@gianottenmutsaers.nl. Ga je liever onherkenbaar op de foto? Ook goed! Wel graag je naam vermelden. Alle inzenders krijgen een bevestiging via de mail. (Ouders of begeleiders hebben geen kaartje nodig).

De organisatie van deze opening is in handen van de Stichting Plezier in Lezen (SPIL). Deze stichting organiseert al tien jaar lang kinderboekenfestival Knetters, feest met Letters, in Tilburg.

14.00 – 15.00 signeersessie Nathalie Pagie

Thrillerschrijfster Nathalie Pagie heeft vele bestsellers op haar naam staan, waaronder de winterthriller IJsengel en de succesvolle Tara en Diego-serie, die bestaat uit Paradijsvogels, Casa Familia, Rio Grande en De Trip. Haar nieuwste boek heet Noordkaap.

15.30 – 17.00 uur Interview Ronald Giphart over Alle tijd.

Alle tijd is een uiterst meeslepende en vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde. Ronald Giphart wordt geïnterviewd door Joyce van der Horst.