Must see!

Nieuw theater- & concertseizoen 2022/2023 van start Ruim 350 live voorstellingen en concerten

Na wekenlang mooi weer gaat in de nazomer weer het culturele seizoen van start. In Schouwburg Concertzaal Tilburg staan de eerste voorstellingen en concerten vanaf 8 september in de zalen. Daarna volgen er meer dan 350 evenementen.

De voorverkoop voor dit nieuwe seizoen vond vanaf eind mei plaats. Er zijn een aantal voorstellingen uitverkocht, maar voor de meeste zijn nog tickets te bestellen. “Na twee behoorlijk ontregelende jaren, kunnen we de verkoopcijfers moeilijk vergelijken met het pre-coronatijdperk, maar we zijn niet ontevreden, aldus directeur Rob van Steen. “Mensen lijken zin te hebben in theaterbezoek. Wel zien we meer last-minute verkoop dan voorheen, het is niet meer zo vaak een jaar vooruit al uitverkocht. Voor nu is er voor bezoekers dus nog volop keuze uit de vele voorstellingen en concerten.”

Een greep uit het aanbod
Een aantal genres zijn opvallend goed vertegenwoordigd dit seizoen. Zoals cabaret met zo’n 65 voorstellingen. “Dit jaar hebben we het geluk dat vrijwel alle grote namen op tournee gaan en dat we ook een mooi aanbod aan jong talent kunnen bieden”, aldus Rob van Steen. “De uitverkochte voorstellingen betreft veelal cabaret, zoals de afscheidsvoorstellingen van Youp van ’t Hek. Maar toch zijn er ook nog enkele plaatsen beschikbaar voor o.a. Theo Maassen, Claudia de Breij en Daniël Arends.” Ook muziek is stevig vertegenwoordigd: meteen in september vindt het Festival Better Get Hit plaats, met soul, funk, jazz, hiphop en disco. Ook de vaste gezelschappen keren terug, zoals het Nederlands Dans Theater, Introdans, het Zuidelijk Toneel, philharmonie zuidnederland en huisorkest Kamerata Zuid. De grote musicals dit seizoen zijn The Prom met o.a. Pia Douwes en Grease. De internationale gezelschappen tenslotte zijn onder andere de dansgezelschappen Momix en Peeping Tom.

Jeugd- & familie
Schouwburg Concertzaal Tilburg zet stevig in op de jeugd. “We hebben komend seizoen zo’n 48 verschillende titels aan jeugdvoorstellingen”, aldus Gwen Sengers, programmeur jeugd & educatie. “Op zondag voor het reguliere publiek, dus vooral ouders met hun kinderen- en op maandagen komen de scholen. Juist dan komen veel kinderen die normaal nooit naar voorstellingen gaan.” Enkele namen: Wolfgang het wonderjong, Pippi Powerrrr, Martin Luther King, Nijntje en Woezel & Pip.

T*Agency en Metro
Ook T*Agency, de jongeren community van Schouwburg Concertzaal Tilburg laat weer van zich horen met eigen evenementen rondom culturele en maatschappelijke thema’s. Nieuw is de regelloze ruimte Metro, een soort clubhuis van T*Agency, dat zich bevindt in de kelder van de schouwburg. De kern van deze ruimte zit vooral in het ‘future proof’ maken van Tilburg, met thema’s van klimaat tot gelijkheid en meer. Er vinden allerlei soorten mini-events plaats zoals brainstorms, talks en creatieve sessies. Ook beschikt Metro over een podcast studio. In deze ruimte kunnen jonge, creatieve Tilburgers met een plan hun eigen podcast opnemen. De evenementen van T*Agency worden gedurende het jaar aangekondigd via de website en social media van T*Agency en op de website van Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Ticketverkoop
Tickets voor de voorstellingen in seizoen 2022/2023 zijn te koop via schouwburgconcertzaaltilburg.nl, aan de ticketbalie en telefonisch via 013 543 22 20.
 

Delen
Nieuwsbrief
Delen