News!

Nieuw seizoen van start bij Schouwburg Concertzaal Tilburg

Op woensdag 1 september gaat het nieuwe seizoen van start met zo’n 350 voorstellingen en concerten. Voor de voorstellingen tot en met 19 september is twee derde van de zaalcapaciteit verkocht in verband met de huidige maatregelen. “Het was na deze 1,5 jaar best spannend hoe de ticketverkoop zou verlopen”, aldus directeur Rob van Steen. “We kunnen de cijfers moeilijk vergelijken met voorgaande jaren omdat alles nu anders is. Toch zijn we hoopvol voor dit seizoen en tevreden over de kaartverkoop tot nu toe: mensen lijken zin te hebben in theater- en concertbezoek. En wij zelf kijken er natuurlijk ook enorm naar uit weer van start te kunnen. Zeker nu we dit jaar ook het 25-jarig jubileum van de concertzaal vieren.”

Het programma
Je krijgt voorstellingen te zien van eerder afgelaste voorstellingen en nieuwe producties. Het aanbod is als vanouds met oude gezelschappen als Scapino Ballet Rotterdam, Het Zuidelijk Toneel, Kamerata Zuid en nog veel meer. De musicals die dit seizoen aan bod komen zijn Snowponies, Titanic en Amélie de musical. Ook komen er bekende cabaretiers waaronder Peter Pannekoek, Daniël Arends, Marc-Marie Huijbregts en Tineke Schouten. Buitenlandse artiesten als Gauthier Dance (Swan Lakes) en Canadian Brass komen ook weer naar Tilburg. Natuurlijk zijn er ook theaterconcerten van onder andere Snelle, Racoon en Jett Rebel.

25 jarig bestaan
Omdat Schouwburg Concertzaal Tilburg dit jaar 25 jaar bestaat, is er een speciaal jubileumprogramma van 25 concerten samengesteld van klassiek en jazz tot pop en familieconcerten. Het jubileumseizoen opent met huisorkest Kamerata Zuid samen met de populaire pianiste Iris Hond in een Einaudi programma.

Nieuwe naam
Vanaf het nieuwe seizoen wordt Theaters Tilburg veranderd in Schouwburg Concertzaal Tilburg. Rob van Steen: “Eigenlijk gaan we terug naar de oude, vertrouwde benaming. Nadat we ruim 15 jaar de naam Theaters Tilburg gehanteerd hebben, bleek uit verschillende onderzoeken dat te veel mensen deze naam nog altijd niet herkenden. We bleven schouwburg en (in mindere mate) concertzaal genoemd worden. We zitten aan de schouwburgring, de parkeergarage is vernoemd naar de schouwburg, dus best logisch dat we dat weer in de naam terug laten komen. En ook belangrijk: de concertzaal bleef in de benaming Theaters Tilburg onderbelicht. Het is ook een cadeautje aan deze prachtige zaal om weer expliciet genoemd te worden.”

Veiligheid en toegang
Alles verloopt volgens de geldende regels vanuit de overheid. Zo is tot nader order slechts twee derde van de zaal bezet en wordt bezoekers gevraagd een coronatoegangsbewijs (vaccinatie- herstel, of negatief testbewijs) te tonen.

Kijk voor meer informatie op de website van Schouwburg Concertzaal Tilburg.
Foto: Gauthier Dance te zien met Swan Lakes op 15 februari 2022.