Naar de Beekse Bergen? Maak er een lang weekend in Brabant van!

Safaripark Beekse Bergen ligt in Hilvarenbeek, zo ongeveer het middelpunt van Noord-Brabant, bij Tilburg om de hoek. Een betere plek als startpunt om Brabant te ontdekken is er niet. En als je toch in Hilvarenbeek bent, dan is het absoluut een aanrader om ook deze leuke dingen te ervaren.

Een aantal tips van toffe dingen die je in de omgeving van de Beekse Bergen kunt doen (zeker ook leuk met kids!):

Tilburg is vlakbij en dat is sowieso een aanrader! Het is een van de meest levendige steden van Brabant. Aan de Piushaven vind je de leukste lunchplekken, de Spoorzone is rauw, industrieel en een lustoord voor architectuurliefhebbers. En dan is er ook nog het Spoorpark, het meest verrassende stadspark van Brabant met een stadscamping en een waanzinnige uitkijktoren, de Kempentoren. Bovenop kijk je kilometers ver.

Niet ver van Hilvarenbeek liggen de Oisterwijkse Bossen en Vennen, een natuurgebied in Nederland, met tientallen schilderachtige vennen, verstopte heideveldjes en dichtbegroeide paden. Een wonderlijke plek om te wandelen, zeker doen, net als lunchen bij Boshuis Venkraai.

Ook heel tof om te bezoeken is d’n Flaestoren, een uitkijktoren die behoorlijk veel lijkt op die in het Spoorpark. Ze zijn namelijk door dezelfde torenbouwers ontworpen. D’n Flaestoren is net iets minder hoog, maar geeft uitzicht over het prachtige natuurgebied De Flaes en het Goorven. Je kunt parkeren bij Herberg In den Bockenreyder (waar je meteen ook kunt lunchen).

Natuurliefhebbers die nog meer mooie plekken willen ontdekken rijden door naar Loon op Zand, om de Brabantse Sahara te ontdekken. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bestaat uit 465 ha stuifzand, waar je prachtige wandelingen en fietstochten maakt. Het maakt je mini-reis naar Afrika, na de safari in de Beekse Bergen, helemaal compleet.

Delen
Nieuwsbrief
Delen