Must see!

Kunstkameraden | Cultuurkantine

Kunstkameraden Tilburg Als het aan De Cultuurkantine ligt, krijgen álle kinderen en jongeren die in maatschappelijk kwetsbare situaties leven, de kans om kunst te beleven. Zij zijn ‘Kunstkameraden’.

Kinderen en jongeren tot 24 jaar, met verschillende (culturele) achtergronden werken samen met professionele Tilburgse kunstenaars (in groepsverband én individueel) aan een kunstwerk. In het gezellige atelier van De Cultuurkantine, naast het TextielMuseum, zijn vier atelierkunstenaars wekelijks aan het werk met een groep Kunstkameraden. Zij begeleiden de jongeren op de disciplines: textiel, fotografie, houtbewerking, mixed media, tekenen en schilderen. Het atelier is een basis voor ontmoeten, verbinden en beleven.
In een individueel traject werkt een jongere samen met een Tilburgse ‘maker’. Er is veel aandacht voor het proces en een leuke tijd samen in het atelier van de kunstenaar: er ontstaan mooie ‘Kunstkameraadschappen’.

De jongeren laten met trots de eindresultaten zien: kunstwerken die speciaal zijn gemaakt voor de expositie in het TextielMuseum. Zij hebben zich laten inspireren door lopende tentoonstellingen ‘Makersgeheimen’ en ‘Long Live Fashion’ in het Textielmuseum. De expositie is van 27 november 2021 t/m 16 januari 2022 te zien op het panoramadeck van TextielMuseum.

Wil je meer info over dit project? Klik hier

Delen
Nieuwsbrief
Delen