Kruikenstad kunstwerk van 5000 kilo geplaatst op d’n Heuvel

De Tilburgse binnenstad is een selfiespot rijker! Midden op de Tilburgse Heuvel is een gigantisch Kruikenstad kunstwerk geplaatst dat tijdens het Proefblaoze op zaterdag 23 februari werd onthuld. Een cadeau aan de stad in het kader van 5 x 11 jaar carnaval in Kruikenstad.  Foto: Kruikenstad.nl Het beeld staat tot en met carnaval op de Heuvel. Daarna wordt het beeld verplaatst naar een tijdelijke locatie aan de noordzijde van het centraal station. Als de bouwwerkzaamheden rondom de Spoorlaan zijn afgerond, wordt het beeld definitief langs de Spoorlaan geplaatst.

4 maanden werk

Het kunstwerk is ontworpen door kunstenaar Hans Grootswagers en werd in vier maanden tijd gemaakt bij Turbin in Rijen. Zij stelden alle faciliteiten en materialen beschikbaar voor het lassen, slijpen en schuren van dit gigantische roestvrijstalen object. Ook ROC Tilburg was betrokken bij het project. Zo werkten zowel leerlingen als docenten aan het beeld.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto's van carnaval in Tilburg: carnaval tilburg
Delen
Nieuwsbrief
Delen