Favoriet!

Kerstvakantie tips!

De gezelligste tijd van het jaar is weer in zicht. De feestdagen! Na twee moeilijke jaren kunnen we de feestelijke periode weer vol op vieren. Dit jaar staat er weer een sfeervol programma klaar in Tilburg! Lees snel verder voor meer info.

 

1. Be Your Selfie Tour | 24 november t/m 31 januari
In het vernieuwde Emmapassage vind je naast verschillende winkels en eetplekjes ook de Be Your Selfie tour! Deze tour bestaat uit twaalf selfiekamers die exclusief en tijdelijk in de Emmapassage te vinden zijn. Je kunt tijdens de Be Your Selfie Tour het perfecte plaatje of de perfecte video schieten. Ook worden er diverse TikTokworkshops en speciale photoshoots georganiseerd. Deze ervaring is gratis te bezoeken. Je moet wel van tevoren je ticket reserveren. Dat kan via deze link waar je ook de actuele openingstijden kunt vinden. 

2. Tilburgs winterparadijs | 2 december t/m 8 januari 
De mooiste verlichtte ijsbaan van Nederland met een binnen-én buitenbaan is terug van weggeweest! De hele winter kun je met z'n allen genieten op het verwarmde winterpaviljoen met duizenden kerstlampjes. Er zullen verschillende optredens plaatsvinden van artiesten en er komen diverse kindervrienden mee schaatsen op de ijsbaan. Daarnaast vind je ook dit jaar een heuse kersttrein, trampoline, nostalgische draaimolen en geniet je van heerlijke churross. Check deze link voor het gehele programma. 

3.  Kabouter speurtocht in het Dwaalgebied | 3 december t/m 8 januari 
In het Dwaalgebied is er iets heel bijzonders gebeurd, er zijn tijdens een koude winternacht een hoop kabouters in verschillende etalages gekropen. Daar is het lekker warm en gezellig. Weet jij ze allemaal te vinden? Doe mee aan de speurtocht t/m 8 januari, vul de bingokaart in en ontvang een toffe (en lekkere) prijs! Via deze link vind je alle info over het meedoen en de bingokaart!

4. Popkoor Undercover | 10, 11 & 17 december 
Laat je tijdens de winterse weekenden in de binnenstad inspireren door Popkoor Undercover. Met een winters repertoire en een gedeelde passie voor zingen staat het koor te wachten om je te betoveren met hun prachtige nummers en energie. Op verschillende momenten vind je het Popkoor op het Pieter Vreedeplein. Daar kom je helemaal in de kerstsfeer met leuke lokale nummers! 

5.  De Wintertuin | 16 t/m 18 december
Van vrijdag 16 t/m zondag 18 december transformeert het Spoorpark tot ‘De Wintertuin’, een volledig gethematiseerd winterdorp met dagelijks een breed scala aan activiteiten, diverse kerstkramen en optredens van o.a. Tino Martin, Brace, Team Disco Snolly & Johnny Purple. Klik op deze link voor meer info over het gehele programma. 

6. Winterse jukebox Night in de Stadhuisstraat | 16 december 
De hele avond staat in teken van het goede doel 'Met je hart'. Op allerlei manier kun jij meehelpen om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Hoe mooie kerstgedachte is dat! Door bepaalde drankjes te bestellen, liedjes aan te vragen of gewoon een donatie te doen in de donatiebox. Heb zelf een heerlijke avond en zorg ervoor dat we dit ook voor elkaar krijgen voor de eenzame ouderen! Voetjes van de vloer voor het buitenpodium met DJ's tot 1.00 uur.De Stadhuisstraat is helemaal omgetoverd in kerstsferen met kerstbomen, vuurkorven, houtsnippers en heerlijke muziek die jij mee kunt bepalen. Samen dansen en zingen en ook nog geld inzamelen, zodat we dit ook voor eenzame ouderen kunnen gaan organiseren!

7. Winter Zingt | 17-18 december
Dit jaar organiseert Tilburg Zingt weer een speciale wintereditie van het meezingfestijn in de Stadhuisstraat! Vanaf 14.00 uur kun je gezellig borrelen in kerstsfeer tussen de kerstbomen, vuurkorven met winterse liedjes op de achtergrond onder het genot van een warme Schrobbelèr met slagroom of glaasje Gluhwein. Voor de kindjes is het mogelijk om marshmellows te roosteren en er lopen elfjes rond die de liedjeskrant uitdelen. Om 17.00 uur start Winter Zingt met een groot kerstkoor op het podium in de Stadhuisstraat onder leiding van Leo Alkemade. Zing uit volle borst mee (met behulp van de liedjeskrant) met alleen maar gezellige kerst- en winterse liedjes! Rond 23.00 uur eindigt Winter Zingt en start de DJ met het draaien van leuke (kerst)hits tot 1.00 uur! Kijk voor meer info op: www.tilburgzingt.nl

8. Kerst in de Sint-Jozefkerk  | 17 december t/m 6 januari
Tijdens de Winter in Tilburg zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden bij de Sint-Jozefkerk op de Heuvel.

Kerststallen tentoonstelling
Vanaf 17 december tot en met 6 januari is de kerststallen tentoonstelling dagelijks van 13:00 tot 18:00 te bewonderen in de pastorie van de kerk. 

Kerstconcert 
Op zaterdag 17 december is er een Kerstconcert met een orkest en koor in de kerk. Het begint om 19:30, de toegang is gratis en er is warme chocolademelk!

Korenfestival
In het weekend van 17 en 18 december wordt er een korenfestival georganiseerd voor Tilburgse koren. Dit evenement zal plaats vinden in de kerk en op het kerkplein. 

Zingend Kerstverhaal
In de middag van zaterdag 17 december wordt het kerstverhaal zingend gepresenteerd voor de kinderen. Voor meer informatie en andere activiteiten kun je de site bezoeken.

9. Santarun | 17 december

De leukste funrun van Tilburg keert terug! Loop 5 km door het stadshart gekleed als Kerstman/ - vrouw. Door jouw deelname steun je een geweldig doel: het Ronald McDonald Huis. Wil jij mee doen aan de Santarun? Klik hier voor alle info en inschrijving!

10. Fakkels voor de Vrede | 24 december 
Loop tijdens Kerstavond mee met de 25e tocht van Fakkels voor de Vrede. Tijdens de tocht wordt er aandacht gevraagd voor vrede. Een mooie activiteit om met familie de feestdagen te starten. 

Delen
Nieuwsbrief
Delen