Jouw modeontwerp bij het TextielMuseum?

Het TextielMuseum en BANK15 zijn op zoek naar talentvolle makers voor de Design Contest; "Long Live Fashion!" Ontwerp een duurzaam kledingontwerp op basis van tweedehands textiel en wie weet is is jouw ontwerp een van de twee concepten die straks worden getoond in de najaarstentoonstelling. Insturen van je ontwerp kan nog tot 30 mei 2021!

TextielMuseum en BANK15 willen jonge makers aan het denken zetten over een duurzame toekomst, ook in kleding. Het uitgangspunt voor de ontwerpwedstrijd is de vraag; "Hoe kun je als ontwerper post-consumer textiel transformeren tot duurzame mode?"

De microfactory in de expositie geeft inzicht in het maken van textiel en hoe verschillende werkprocessen in zijn werk gaan. De makers worden uitgedaagd een draagbaar kledingstuk of kledingset te ontwerpen van tweedehands textiel. Onder begeleiding van studenten van het ROC Tilburg School voor Mode, worden de ontwerpen ter plekke in de microfactory geproduceerd. Voor een kleine bijdrage kun je tegen die tijd een ontwerp op maat laten maken.

Wil jij meer weten over de tentoonstelling, de wedstrijd of je ontwerp indienen? Kijk dan op de website van het TextielMuseum.

Foto: Coco Olakunie i.o.v. het TextielMuseum.