Proost!

Inzameling Carnavalskleding!

Op woensdag 12 februari is de Carnavalsstichting Tilburg gestart met een inzamelingsactie voor carnavalskleding. Je kunt nu dus de carnavalskledingstukken die je niet meer draagt doneren in de daarvoor gemaakte boxen. De gedoneerde kleding wordt gedoneerd aan de Quiet Community en die zorgen ervoor dat de carnavalskleding terecht komt bij mensen die zelf niet de middeleln hebben om deze kleding aan te schaffen.

Dit initiatief past goed bij de kernboodschap van Carnavalsstichting Tilburg "samen groen-oranje", hiermee willen ze ervoor zorgen dat iedereen met passende kleding Carnaval kan vieren, ook zij die wat minder te besteden hebben.

Quiet Community

De Quiet Community wil graag een verschil maken voor mensen in een armoedesituatie. Ze willen graag voorkomen dat mensen zich eenzaam gaan voelen of juist helpen de eenzaam tegen te gaan. Met de ingezamelde kleding hoopt de organisatie dat het makkelijker wordt voor mensen om carnaval te vieren. Ook doneert de Carnavalsstichting Tilburg weer 50 kaarten aan Quiet voor het Tjeukefist, het kindercarnavalsfeest van Tilburg.

Het inzamelen van de kleding kan nog tot woensdag 19 februari op meerdere locaties in Tilburg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wijkcentra, basischolen en Dutsch Workwear. Ook zal tijdens het "Proefblaoze" op 15 februari een inzamelingsbox in de tent op het Piusplein staan.