Kids

Interactief wandelen met de Vossenstreken-app!

Sinds de lockdown gaan mensen steeds vaker even een wandeling maken in de natuur, de stad of gewoon in de eigen wijk. Nu is er een app waarmee dit nóg leuker wordt. De (gratis) Vossenstreken-app is geschikt voor families en je kan op pad in je eigen omgeving. Er zijn meer dan 10 locaties met wandelroutes beschikbaar, inclusief in Tilburg Centrum!

Onderweg verteld buitenbaas Robin over de geheimen van het landschap en heeft hij leuke opdrachten voor kinderen. De gemiddelde lengte van een route is 3.5 kilometer en voorkennis over de natuur is helemaal niet nodig. Vossenstreken is gratis te downloaden in de App Store of de Google Play Store.

Op pad met Robin 

Deze toffe app is ontwikkeld door Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap. Er zijn al 40 routes online gezet verspreid over meerdere locaties en daar komen natuurlijk nieuwe routes bij!

De virtuele natuurbeheerder Robin komt in alle routes terug maar dat betekent héél veel werk voor Robin en dat kan hij natuurlijk niet alleen. Vandaar dat de kinderen hem kunnen helpen door opdrachten te doen. 

Steeds nieuwe wandelingen

Als je de app hebt gedownload kan je meteen beginnen. Ter plekke kan je kiezen voor verschillende thema's zodat je de route meerdere keren kan lopen maar steeds met een ander verhaal. De routes zijn goed te lopen voor kleine kinderen en normaal is er op elke route horeca in de buurt. Door de huidige maatregelen is de horeca helaas gesloten of alleen geopend voor afhalen.

 

Wil je meer weten over deze té gekke app? Kijk dan op de website van Vossenstreken.

Delen
Nieuwsbrief
Delen