Must see!

Het Peerke Donders Paviljoen verwelkomt je!

In Tilburg-Noord, op een steenworp afstand van de stad, ligt het Peerke Donders Park. Op 27 oktober 2009, de 200ste geboortedag van Peerke Donders, is hier het Peerke Donders Paviljoen geopend. In het park met kruiswegstaties staat naast een replica van zijn geboortehuis een devotiekapel naar Surinaams voorbeeld.

Het Peerke Donders Paviljoen is het ‘museum voor naastenliefde’ als enige in zijn soort ter wereld. Foto’s en objecten vertellen het verhaal van het leven en werk en de devotie van de Zalige Peerke in Tilburg en Suriname. Vrijwilligers vertellen het verhaal aan je of je bekijkt de film over Peerke Donders. Er is elk half jaar een andere expositie met een link naar de werken van barmhartigheid of de historische connectie met Tilburg. Er is plaats voor bijzondere bijeenkomsten, zoals lezingen, themadagen, bedevaarten, afscheidsdiensten en concerten.

Het Peerke Donders Paviljoen is open: woensdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Het Kruisweg park, het geboortehuis van Peerke Donders en de kapel zijn dagelijks gratis te bezoeken vanaf 10.00 tot 18.00 uur.

• Peerke Donders Park 3
  • 5011 XL Tilburg
  • info@peerkedonders.nl
  • 06 – 11 80 70 40

Klik hier voor meer informatie.