Games maken, robots programmeren en meer: zomerprogramma van de bieb vol leuke activiteiten

Tijdens de zomervakantie heeft Bibliotheek Midden-Brabant een uitgebreid programma vol leuke en leerzame jeugdactiviteiten. Kinderen kunnen gratis meedoen, zowel in de verschillende vestigingen van de bieb als online. Voor een aantal activiteiten is het nodig om van tevoren aan te melden. Dit kan via de website. Daar staat de volledige zomeragenda.

Leesfeest voor het hele gezin

In verschillende bibliotheken wordt iedere week voorgelezen. Tijdens de vakantie maakt de Bibliotheek hier een zomerleesfeest van. Ieder gezin kan neerstrijken op een picknickkleed om te luisteren naar verhalen. Deze leesfeesten zijn vooral leuk voor kleuters maar eigenlijk kan iedereen ervan meegenieten.

Games maken en robots programmeren

Kinderen vanaf 7 jaar die willen leren om apps, games en websites te bouwen, kunnen hun hart ophalen tijdens de workshops van de ZomerWerkplaats. Deze workshops zijn in de bibliotheken in Udenhout, Berkel-Enschot, ‘t Sant en aan het Wagnerplein in Tilburg. Om mee te kunnen doen moet je je vooraf aanmelden. Dat kan via de website van de Bibliotheek.

Reis mee naar de Vragenplaneet

Alle kinderen tussen de 10 en 12 jaar die graag veel nadenken en alles willen weten, kunnen deze zomer via de bieb afreizen naar de Vragenplaneet. Filosoof Julia van de Winckel leert de kinderen daar tijdens haar online filosofiecolleges hoe ze nóg verder kunnen denken, hoe ze iets van een andere kant kunnen bekijken en vooral hoe ze daarbij hun fantasie en verwondering kunnen gebruiken. De colleges duren een half uurtje en zijn heel eenvoudig te volgen via het YouTube-kanaal van Bibliotheek Midden-Brabant.

Bieb voor thuis, onderweg en op de camping

Op dat YouTube-kanaal van Bibliotheek Midden-Brabant staat voor iedere leeftijd wat wils. De jongere kinderen kunnen genieten van alle verhalen die worden verteld tijdens de videoreeks Spoorlezen. Brandweerman Bas vertelt in zijn kindercollege hoe het is om bij de brandweer te werken. En voor de wat oudere kids staan er videoreeksen waarmee ze alles leren over videogames en animaties.

Wie graag een boek wil lenen, kan deze zomer natuurlijk ook in alle vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant terecht. Tot 18 jaar is een abonnement gratis. Deze zomer is er voor leden én voor niet-leden ook weer de gratis Vakantiebieb-app beschikbaar boordevol e-books en luisterboeken.

Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek.

Delen
Nieuwsbrief
Delen