Expositie De Nieuwe Vincent in Kunstpodium T

Op woensdag 16 februari opent wethouder Marcelle Hendrickx de expositie De Nieuwe Vincent 2021 in Kunstpodium T. In deze expositie laten 15 jongeren zien wat zij het afgelopen jaar geleerd en gecreëerd hebben in het talentenprogramma De Nieuwe Vincent 2021. De opening was eigenlijk gepland in de kerstvakantie, maar dat moest vanwege de coronamaatregelen geannuleerd worden. Gelukkig is er nu toch nog een moment waarop de jonge kunstenaars hun werk kunnen tonen.

De Nieuwe Vincent is een initiatief van Vincents Tekenlokaal voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar oud die niets liever doen dan tekenen. In maart en april 2021 kwamen er maar liefst 112 inzendingen binnen. Hieruit zijn 15 tekentalenten geselecteerd die vanaf mei een intensief traject hebben gevolgd met tekenlessen, masterclasses en excursies. Het programma wordt afgesloten met een expositie en de bekendmaking van De Nieuwe Vincent 2021.

Grote inspiratiebron voor dit talentenprogramma is Vincent van Gogh, die als 13-jarige jongen tekenlessen volgde aan de HBS in Tilburg. De jonge tekenaars van nu hebben een afwisselend programma gevolgd met lessen bij Vincents Tekenlokaal en van gastdocenten, waarin zij creatief leren denken en kennismaken met nieuwe technieken. Daarnaast waren er excursies gecombineerd met tekenlessen bij Van GoghHuis in Zundert, de Lustwarande en De Pont in samenwerking met Kunstlab, en de Academie voor Beeldende Vorming van Fontys. Wie weet gaan de jonge tekentalenten hier in de toekomst zelf de opleiding volgen Tijdens de opening van de expositie op 16 februari a.s. wordt ook bekend gemaakt wie zich De Nieuwe Vincent 2021 mag noemen. Dit is de tekenaar die er het meest tussenuit springt qua originaliteit, kwaliteit en groei.

De opening op 16 februari is alleen voor genodigden. De expositie is vervolgens te bezoeken op: 17 en 18 februari van 16.00 tot 20.00 uur 19 en 20 februari van 13.00 tot 17.00 uur.

Delen
Nieuwsbrief
Delen