Must see!

Een wandeling met Vincent door Korvel en de binnenstad

Hou jij van wandelen en wil je in de voetsporen van Vincent van Gogh treden?

De Vincent van Gogh route Tilburg is een 3 km lange wandelroute, die begint op het Winkellinkt Korvel. Tijdens de wandeling ontdek je de historische gebouwen, plekken en kunstwerken die in het teken staan van Vincent van Gogh.

Vincent van Gogh woonde van september 1866 tot 1868 aan wat we nu het Van Goghplein noemen. In 2017 werd dit plein heringericht met veel verwijzingen naar Van Gogh. Hij was twee jaar in de kost bij de familie Hanik aan het St. Annaplein 18-19 (vroeger was het Korvel 57). Hij studeerde aan de Rijks-HBS Koning Willem II, tegenwoordig Paleis-Raadhuis in Tilburg. Op school kreeg Vincent uitgebreid tekenles, vandaar dat in zijn oude klaslokaal vandaag de dag het museum Vincents tekenlokaal is gevestigd. Vincent hield van de natuur en wandelen en wat is er nu leuker om diezelfde route te lopen? Beleef dat deel van de stad, door zijn ogen te kijken!

Nieuwsgierig geworden naar het levensverhaal van Vincent van Gogh? Het rijk geïllustreerde boek (blz. 62) is voor € 7,50 verkrijgbaar bij de boekhandels: Gianotten-Mutsaers en Livius de Zevensprong.

Delen
Nieuwsbrief
Delen