Een eerbetoon aan Jan Andriesse | museum De Pont

De Pont museum toont een aantal werken van kunstenaar Jan Andriesse. Andriesse overleed in augustus van dit jaar. Tijdens deze tentoonstelling kun je naast een van zijn bekendste werken; ‘Regenboog’ gemaakt in 1995, ook het laatste werk van Andriesse ´Whiteout’ MMXXI bekijken.

Jan Andriesse, een kunstenaar die zijn voortdurende zoektocht naar het bestaan van licht en zwaartekracht probeerde te verbeelden. Op deze manier ontstond het werk ‘regenboog’ een doek van 3,5 bij 6 meter waarin hij de kleuren van de regenboog in elkaar over laat lopen. Het precieze moment waarin de kleurbanen van de ene op de andere kleur overlopen is niet vast te stellen. Dit maakt het werk even ongrijpbaar als het licht, dat gene waar Andriesse zo geïnteresseerd in was.

Tijdens het eerbetoon aan Andriesse in De Pont museum kun je zien hoe de liefde die hij had voor natuurkundige verklaringen en de schoonheid van wetenschap, samenkomen in prachtige werken.

Wil je meer weten over het werk van Jan Andriesse en de collectie presentatie in De Pont? Klik dan hier voor meer informatie.

Delen
Nieuwsbrief
Delen