Een activiteit organiseren in het Paleis Raadhuis? Je kunt nu jouw idee insturen!

Denk je aan het Paleis Raadhuis dan denk je waarschijnlijk aan: een huldiging van de Trappers, een plek om te trouwen, in de rij staan om te stemmen of de sleuteloverdracht bij de start van carnaval. Maar zou er niet nog veel meer te doen moeten zijn? Een initiatiefgroep uit Tilburg wil dat het gebouw een levendige plek wordt voor alle inwoners en is daarom op zoek naar mensen die activiteiten in het Paleis willen organiseren. Heb jij een gaaf idee? Dan kan je deze insturen via palacetobe.nl.

Publieksvriendelijke invulling

Tussen februari en juni 2020 gaan de initiatiefnemers, die bestaan uit 25 Tilburgse partijen zoals welzijnsorganisaties, docenten en citymarketeers, 'oefenen' met een publieksvriendelijke invulling van het Paleis. Op deze manier wordt er gekeken wat er mogelijk is in het gebouw en of het zorgt voor reuring in de stad. Zo nemen bijvoorbeeld de studenten van Fontys op 18 april het Paleis over voor 24 uur aan optredens. Het bijzondere experiment wordt op zaterdag 15 februari officieel geopend om 13.00 uur tijdens het Proefblaoze.

Zo doe je mee

Dus: om het Paleis te veranderen in dé nieuwe p(a)lace to be zoeken ze initiatieven die de komende maanden voor reuring gaan zorgen. Denk daarbij vooral aan activiteiten die:
  • Ons iets leren over nieuwe vormen van burgerschap en democratie in een inclusieve stad;
  • Handen en voeten geven aan stedelijke identiteit en identiteitsbeleving;
  • Aandacht hebben voor de jeugd van onze stad;
  • Typisch Tilburgs zijn: laagdrempelig, durven vallen/opstaan, samen, met humor;
  • Ook zorgen voor reuring buiten het Paleis;
  • Een duidelijke link leggen met deze historisch belangrijke plek;
  • In de toekomst vaker zouden kunnen plaatsvinden in dit pand;
  • Juist Tilburgers weet te trekken die normaal niet zo snel over de paleisdrempel zouden stappen.
Goed om te weten is dat de initiatiefnemers zelf verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van de activiteiten (inclusief de financiering). Wel wordt samen met de gemeente gekeken of de activiteit past binnen de beperkingen van het monumentale pand. Wil jij tussen februari en juni 2020 'royaal aanklooien'? Koninklijk proefdraaien in aanloop naar een echt p(a)lace to be? Stuur een mail en omschrijf je idee.
Delen
Nieuwsbrief
Delen