Nieuw!

Designer mondkapjes bij het TextielMuseum!

Op 1 juni lanceerde het TextielMuseum een kleurrijke serie design-mondkapjes in samenwerking met textielontwerper Yamuna Forzani. Deze mondkapjes worden 3D-gebreid door de innovatieve machines in het TextielLab. Van elk verkocht item gaat een vierde naar het TextielMuseum en naar de ontwerper.

Deze prachtige mondkapjes zijn dus vanaf 1 juni te koop bij het TextielMuseum zelf als ook in de webshop. Er zijn vier ontwerpen beschikbaar waarvan er een ook geschikt is voor kinderen. Vergeet niet van tevoren te reserveren bij het museum als je langs wil komen om de machines in actie te zien!

Met deze mondkapjes wil het TextielMuseum het her-openen vieren en natuurlijk laten zien dat zij meer zijn dan alleen een museum. Met moderne technieken en goede samenwerkingen kunnen er prachtige dingen ontwikkelt worden en goede initiatieven bedacht worden.

Yamuna Forzani, de ontwerper van deze kleurrijke mondkapjes, is een ontwerper en LHBTI+ activiste. Tijdens haar studie aan de KABK in Den Haag startte ze al met het ontwikkelen van stoffen in het TextieLab. Met deze mondkapjes hoopt ze wat kleur en variatie te brengen in de anders zo klinisch uitziende wegwerp- mondkapjes.

Wil je meer weten of de ontwerper? Kijk dan een op haar Instagram!

Voor meer informatie over de mondkapjes, kijk dan hier.

 

Foto: Sydney Rahimtoola.
Delen
Nieuwsbrief
Delen