De route & leukste plekken om naar d’n Opstoet te kijken

Op carnavalszondag staat traditiegetrouw d'n Opstoet op het programma. Oftewel: de Tilburgse carnavalsoptocht. Een gigantische stoet van prachtige praolwaoges en humoristische carnavaleske acts komen in een lange sliert door de binnenstad van Tilburg. 

De route

D'n Opstoet start om 12:30 uur op de kade van de Piushaven. In onderstaand kaartje kun je de rest van de route bekijken. opstoet

Leukste plekken om te kijken

Weet jij nog niet waar je gaat staan? We zetten een aantal leuke plekken voor je op een rijtje.

1. St. Josephstraat

In de St. Josephstraat organiseert CV D'r Neffe al jarenlang een fantastisch feest. Er zijn dj's en na d'n Opstoet gaat het feest er nog eventjes door. PS. CV D'r Neffe won samen met Jason Haans ook nog eens de Tilburgse carnavalskraker verkiezing van dit jaar.

2. Korte Heuvel

Let op: hier is het echt gigantisch druk en kun je vaak je kont niet keren. Toch is dit horecastraatje één van de hotspots gedurende de gehele carnaval, maar zeker tijdens d'n Opstoet.

3. Paleisring/Groen-Oranjestraat

Op de Paleisring vindt tijdens d'n Opstoet de Defilé van de Prins plaats. Ook organiseren verschillende carnavalsverenigingen samen met The Cat's Back, Gin Fizz en 't Elfde Gebod de gehele carnaval een dik feest, ook tijdens d'n Opstoet. Ook goed om te weten: degene die normaal gesproken het feest in de Willem II straat organiseren, zijn dit jaar hier te vinden.

4. Rood Wit Blauwe Straatfist

Stichting KingZine organiseert al jarenlang het Rood Wit Blauwe Straatfist voor alle Willem II supporters op de hoek van de Oude Markt en de Stadhuisstraat.

5. Willem II-straat

Hoewel de mannen die er normaal gesproken een feest organiseren, zijn vertrokken naar het Groen-Oranje straatje, belooft het alsnog erg gezellig te worden in de Willem II-straat. Zo organiseert onder andere STUEN hier een feest!

6. Spoorlaan

De Spoorlaan is tijdens d'n Opstoet meestal wat dunner bevolkt waardoor het een fijne locatie is om samen met de kids te kijken. Tevens is het op een steenworp afstand van het Centraal Station en dus makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

7. Heuvelring

Hier eindigt d'n Opstoet en kun je de praolwaoges dus het langste bekijken. Tevens vindt het finishfeest plaats op d'n Heuvel en ben je daar ook lekker dichtbij.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto's van carnaval in Tilburg: carnaval tilburg
Delen
Nieuwsbrief
Delen