De Hasseltse Kapel moet worden beschermd!

Wie kent de Hasseltse kapel nu niet? Het kleine kapelletje op het Hasseltplein vlakbij het TweeSteden Ziekenhuis. Het is een ware oase van rust waar men kan bidden, een kaarsje kan opsteken en zelf kan trouwen!

Nu is er een petitie gestart om dit nostalgische stukje Tilburg een beschermd stadsgezicht te laten verklaren. Deze ambitie speelt al langer maar door recente vernieuwingen en verbouwingen in de omgeving is dit onderwerp plots heel actueel geworden. Door deze nieuwe plannen komt dit uniek stukje Tilburg onder een nóg grotere druk te staan dat het al staat. 

Het Hasseltplein heeft de structuur van een Frankische Driehoek waaromheen zes rijksmonumenten staan. Eén daarvan is natuurlijk de Hasseltse Kapel. Deze kapel is een heus Maria bedevaartsoord en is al 5 eeuwen oud, ook is het een van de populairste pelgrimsoorden in Nederland. Na aankondiging van de plannen om van de Postelse Hoeve een studenten hotel te maken hebben drie organisaties het initiatief genomen er werk van te gaan maken.

Wist je dat Tilburg al twee beschermde stadsgezichten kent? Het Wilhelminapark/ Goirkestraat en de stadskern behoren hiertoe. Voor een beschermd gebied gelden andere regels voor verbouwingen en bestemmingsplannen.

Ben jij ook vóór het behoud van dit unieke, historische Tilburgs pleintje? Onderteken dan de petitie! De petitie ondertekenen kan hier.

Delen
Nieuwsbrief
Delen