Must see!

Cinecitta start Minute Movies!

Bioscoop Cinecitta is het project "Minute movies" gestart. Het doel van deze actie is nog onontdekte filmmakers vinden die het in zich hebben om te behoren tot het voorprogramma van Oscarwinnars zoals Another Round en Nomadland.

Vanaf 17 mei is deze uitdaging uitgezet door heel Brabant via meerdere scholen en culturele organisaties. Iedere maand komt er een nieuwe uitdaging om, in 1 maand, een korte film te maken die maximaal 1 minuut mag duren (met een marge van 20 seconden). 

Iedere maand wordt er een actueel thema gekoppeld aan de uitdaging. Het doel daarvan is om de potentiële filmmakers  te stimuleren films te maken over actuele onderwerpen die wellicht zorgen voor wringing of stuwing in de maatschappij. Iedere maker is vrij om het thema op zijn manier aan te pakken. Cinecitta zal de winnende film, een maand lang, voor iedere hoofdfilm, in de grote zaal vertonen. Het kan ook zomaar zijn dat jouw film wordt uitgekozen om te worden gedraaid bij de vertoning van de Oscarwinnaars! Aan het einde van het jaar wordt een algemene winnaar gekozen die kans maakt op €500,-.

Wil je meer weten over dit toffe initiatief? Check dan snel de website van Cinecitta Tilburg!

Delen
Nieuwsbrief
Delen