Carnavalsstichting Tilburg annuleert carnavalsactiviteiten

De Carnavalsstichting Tilburg (CST) heeft besloten om ook dit jaar geen carnavalsactiviteiten te organiseren.  Vorig jaar viel dat besluit al in oktober. Dit jaar was er nog lange tijd hoop op minder maatregelen tijdens carnaval. Die kans is er nog altijd, maar het besluit daarover valt voor de carnavalsstichting te laat.

Het organiseren van carnavalsactiviteiten, passend binnen de tradities en protocollen, vereist de nodige voorbereiding. “Zoals het er nu uitziet weten we ongeveer één week voor carnaval waar we aan toe zijn. De tijdsdruk om iets te organiseren en de claim die dat legt op onze vrijwilligers zijn daarmee te groot.” licht Patrick Dewez, voorzitter van de stichting, toe. 

Binnen de huidig maatregelen is het organiseren van openbare carnavalsactiviteiten onmogelijk. Minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeṣilgöz-Zegerius, kijkt samen met de burgemeesters naar mogelijke versoepelingen. Er is dus nog altijd een kans dat carnaval gevierd kan gaan worden.

Het afgelasten van alle stichtingsactiviteiten betekent ook dat D’n Opstoet, voor het derde jaar op rij, niet door kan gaan. Toch houdt de stichting hoop op een alternatief voor de optocht tijdens halfvasten op 27 maart. Daarover zal later meer bekend worden gemaakt.

Delen
Nieuwsbrief
Delen