Nieuw!

Boerderijlocaties in Tilburg

De liefde voor de boerderij zit bij Kristel van der Aa en haar familie diep. In de wortels, kun je wel zeggen. In haar keuken hangen koeienschilderijen en in de woonkamer een grote schotse hooglander. Ze is zelfs op de boerderij getrouwd. Haar hobby’s zijn er lekker op uit gaan met haar gezin en koken; voor een culinair 3-gangen menu draait ze haar hand niet om. Daarvoor gaat ze altijd op zoek naar de mooiste ingrediënten. Het liefst houdt Kristel alles zo puur mogelijk, zodat je de smaken echt goed proeft. “Als wij een weekendje weggaan, ga ik altijd eerst op zoek naar een boer waar ik mijn vlees kan kopen en uiteraard combineren we dat graag met een bezoekje aan de boer! Echter, ik kwam vaak niet ver als ik ging ‘Googlen’. De mooiste adressen vonden we tijdens de fietstochtjes in de omgeving. Nu snap ik waarom!”. 

Vele boerenbedrijven zijn online onvindbaar en niet zichtbaar. Dat heeft Kristel van der Aa aan het denken gezet. Twee jaar geleden is ze daarom gestart met Zoekdeboer. Een online inspiratieplatform voor het boerenleven. Of je nu op zoek bent naar een eerlijke boerderijwinkel, of een dagje uit bij de boer, een bijzondere boerderijvakantie, inspirerende vergaderlocatie of een feestlocatie in boerensfeer, je vindt er de mooiste plekjes waar je kunt genieten van het boerenleven.

Wij hebben Kristel van der Aa gevraagd voor inspiratie voor mooie boerderijlocaties in de omgeving van Tilburg. 

 

Vers vlees uit eigen stal

Bij Boerderijwinkel De Walhoeve in Goirle kun je vers vlees uit eigen stal kopen. Ook bieden ze allerlei verschillende soorten streekproducten aan. Zo verkopen ze ook honing, kaas, groenten, fruit en lokaal bier. Boerderijwinkel De Walhoeve heeft een koelvak waar producten liggen zoals verse salades, worstenbrood en diverse zuivelproducten. De Boerderijwinkel is een leuk uitstapje voor het gehele gezin. Ze organiseren regelmatig rondleidingen door de stal en je kunt een wandelroute om de Oostplas volgen waarbij je onderweg allerlei interessante weetjes over de natuur en het boerenleven tegenkomt. Wil je meer weten over Boerderijwinkel de Walhoeve? Lees hier verder.

                                              

 

Boodschappen van diverse boeren online bestellen en ophalen in Tilburg en omgeving.

Bewust en voor een eerlijke prijs boeren producten kopen? Dit kan bij Goeieete! In 2009 is de stichting gestart als een burgerinitiatief waarbij ze de voedselketen op een andere manier benaderen: vanuit de vraag, zodat de boer een beter prijs krijgt. Goeieete heeft een ruim assortiment aan streekproducten van boeren en tuinders in de omgeving: van gangbare producten tot aan biologische producten. De chauffeur van Goeieete gaat wekelijks langs de aangesloten boeren om de bestellingen op te halen zodat aan het einde van de week alles voor je klaar staat bij het uitgekozen afhaalpunt: Tilburg, Goirle, Berkel-Enschot of Gilze. Wil je meer weten over Goeieete? Lees hier verder.  

 

Heb je geen tijd om naar de boer te gaan?

Bestel een heerlijke maaltijdbox online! Ontvang verrassende recepten met verse en duurzame producten waar de boeren een eerlijke prijs voor krijgen. Binnen 12 uur kun jij al een box in huis hebben. Boerschappen heeft een divers aanbod aan boxen Gemaksbox Vega, Gemaksbox, Compleet box, Oogst box, Vegan box en de Vangst box. Wil je meer weten over Boerschappen? Klik hier.  

             

Logeren en een gezellig dagje uit!

Luxe kamperen doe je bij FarmCamps Breehees in Goirle. Wil jij genieten van het echte Brabantse boerenleven, de Brabantse natuur, de dierenweide en het boerderijterras? Dan is FarmCamps Breehees de locatie voor jou!

Je kunt overnachten op de camping van een halve hectare groot met plaatsen voor campers, caravans, tenten of vouwwagens. Ben je op zoek naar luxe? Je kunt ook in een glamping safaritent of in de compleet ingerichte vakantiehuizen overnachten.

FarmCamps Breehees beschikt over meerdere activiteiten voor kinderen. Ga mee met SuperHuub voor een ritje door de natuur in zijn Breese tram of ga dieren voeren en verzorgen. Zo hebben ze knuffelkippen, ezels, alpaca’s, varkens, paarden, konijnen en nog veel meer. Je kunt ook een paardrijles volgen, in de speeltuin spelen of een rondje rijden met de skelter. FarmCamps Breehees is leuk voor het gehele gezin! Meer informatie over FarmCamps Breehees vind je hier

 

Niet alles in Kaatsheuvel is een sprookje, want FarmCamps de Smulhoeve bestaat echt! 

Op dit paardenpension wonen 25 pension paarden, 14 Shetlanders, pony’s, knuffel varkentjes, geitjes, konijnen en nog veel meer. Uniek aan FarmCamps de Smulhoeve is de wandelpony. Wanneer je zin hebt in een leuk uitje met de kinderen kun je een wandelpony huren en de duinen of bossen ontdekken. Er is ook een voetbal- en tennisveld aanwezig waar je gebruik van mag maken en er is een boomsingel om een eigen hut te bouwen. In de omgeving is er genoeg te beleven en te doen zo zitten de Efteling en Loonse en Drunense duinen in de buurt. Smulhoeve is dé camping voor dierenliefhebbers en actievelingen. Meer informatie over FarmCamps de Smulhoeve vind je hier. 

 

BBQ experts

Ben je op zoek naar barbecuegerechten? Breng dan bezoek aan Boerderijwinkel De Vaartse Hoeve in Dongen. Ze hebben veel passie voor barbecueën bij de Boerderijwinkel. Zo kun je een compleet verzorgde barbecue, wok maaltijd, koud en warm buffet aanschaffen. Dit is inclusief barbecue en wokpan. Verder organiseren ze bij Boerderijwinkel De Vaartse Hoeve het jaarlijkse internationale Barbecue Contest. Ben je meer geïnteresseerd in de leefwijze van de boerderijvarkens? Neem dan een kijkje in de educatieve kijkstal. Klik hier voor meer informatie over Boerderijwinkel de Vaartsehoeve.

 

Op de website staan niet alleen locaties in en om Tilburg maar ook bijzondere locaties in Nederland, België en Frankrijk. Dus als je op vakantie bent is het ook handig om te kijken waar je naar toe kunt voor een bezoek aan de boer. Neem een kijkje op www.zoekdeboer.nl of volg www.facebook.com/zoekdeboer

                                                                                                       

Delen
Nieuwsbrief
Delen