Bibliotheken weer open!

Vanaf vandaag gaan de deuren van de openbare bibliotheken in Midden-Brabant weer open. Je kunt dus weer gewoon naar de bieb. Als alternatief blijft ook de afhaalbieb voorlopig nog beschikbaar. Er zullen ook weer kleinschalige bijeenkomsten gaan plaatsvinden maar houdt rekening met eventuele aangepaste openingstijden van de locaties.

Zelf boeken zoekn of liever een pakket afhalen?

Leden van de bibliotheek die graag zelf komen snuffelen in de ruime collectie mogen dus weer binnen komen lopen. Ook kunnen er weer titels uit de catologus worden gereserveerd en opgehaald. De optie om een boekenpakket te bestellen bij de Afhaalbieb blijft beschikbaar in bijna alle vestigingen. Bij de afhaalbieb kun je dan jouw leesvoorkeuren doorgeven waarna een medewerker een pakket voor je samensteld bestaande uit 5 boeken. Deze kan je dan komen ophalen bij een bibliotheek bij jou in de buurt.

Kleinschalige aciviteiten

Ook is het vanaf vandaag weer mogelijk deel te nemen aan het spreekuur, een kleinschalige bijeenkomst of een cursus. Uiteraard worden de richtlijnen goed in acht genomen en is reserveren nog steeds verplicht. Online is er van alles te doen; van pepernoten bakken tot bewuster om leren gaan met plastic afval. Kijk hier voor de actuele agenda.

Leestafel en werkplekken

De horeca blijft gesloten en ook de koffieautomaten zijn buiten gebruik. Het is ook niet mogelijk om gebruik te maken van de leestafels, werk- en studieplekken, de computers en de printfaciliteiten. Er zal binnenkort door de bibliotheken worden gekeken welke faciliteiten eventueel weer open zouden kunnen.

Meer info

Hier kan je de openingstijden per verstiging vinden en ook wanneer het relatief rustig is in de bieb zodat jij de drukte kan vermijden. Ook ligt het advies er, als je ouder bent dan 13 jaar, een mondkapje te dragen in de bieb. Hier vindt je de laatste informatie over de bieb in coronatijd.

Delen
Nieuwsbrief
Delen