Alles wat je moet weten over carnaval in Kruikenstad 2019

Tijdens carnaval verandert Tilburg voor vijf dagen lang in Kruikenstad. Dit betekent dat de stad compleet wordt overgenomen door een grote groen-oranje feestmassa. Benieuwd wat er allemaal te doen is en waar je bij moet zijn? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over carnaval in Kruikenstad 2019.  Let op: doordat er regelmatig nieuwe feestjes bijkomen, wordt dit artikel vaak ge-update. Blijf dit artikel dus vooral in de gaten houden.

Officiële carnavalsprogramma

Tijdens carnaval worden er een hoop openbare carnavalsevenementen georganiseerd door de Carnavalsstichting. Wij zetten ze voor je op een rijtje:
  • Vrijdag 1 maart van 17:11 - 19:00 uur: Groen-Oranje VrijMiBo in de Stadhuisstraat
  • Vrijdag 1 maart van 19:00 - 02:00 uur: Kroegendwèèltocht in de binnenstad
  • Zaterdag 2 maart om 13:15 uur: D'n Inhaol op centraal station
  • Zaterdag 2 maart van 15:00 - 18:30 uur: Haandeschudde op d'n Heuvel
  • Zaterdag 2 maart van 20:11 - 23:00 uur: Fist@Heuvel
  • Zondag 3 maart van 12:30 - 17:00 uur: D'n Opstoet in de binnenstad
  • Maandag 4 maart van 12:15 - 14:00 uur: Kruikenviering in de Heuvelse kerk
  • Maandag 4 maart van 13:00 - 17:00 uur: Tjeukefist in Poppodium 013
  • Maandag 4 maart van 14:30 - 18:00 uur: Kaajbaandefist op de Korte Heuvel
  • Maandag 4 maart van 20:11 - 23:00 uur: Kruikenstad in Koor op de Heuvel
  • Dinsdag 5 maart om 13:30 uur: Kènderstoet in de binnenstad
  • Dinsdag 5 maart van 14:45 - 20:00 uur: BoelieKroelieFist in de binnenstad
  • Dinsdag 5 maart van 20:00 - 23:11 uur: Et Sebiet op de Heuvel
Handig om te weten: tijdens carnaval is de Kruikenmunt het betaalmiddel in de binnenstad. Lees dit artikel voor meer informatie over deze munt, de verkooppunten en de prijs.

Nog meer leuke feestjes

Buiten het officiële carnavalsprogramma, worden er nog heel veel andere carnavalsfeestjes georganiseerd.

Vrijdag 1 maart

Zaterdag 2 maart

Zondag 3 maart

Maandag 4 maart

Dinsdag 5 maart

In de sfeer komen

Wil je alvast in de stemming komen? Ook dit jaar zijn er weer gigantisch veel carnavalskrakers uitgebracht in Kruikenstad. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Inspiratie voor je outfit aan het opdoen? Check dan eens deze tips. Ga je dit jaar voor een kiel? Dan is deze handleiding erg handig. Op je kiel horen natuurlijk verschillende emblemen. Deze kun je op verschillende plekken scoren. Benieuwd naar foto's van carnaval in Kruikenstad? Bekijk vooral de fotoalbums van vorig jaar. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje. Let op: ook dit jaar maken we tijdens carnaval dagelijks foto's. Deze kun je hier terugvinden. Alle foto's van voorgaande jaren bekijken? Check deze pagina!

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto's van carnaval in Tilburg: carnaval tilburg