Proost!

3 geboortes bij de Beekse Bergen!

Wist je dat... Safaripark de Beekse Bergen er 3 nieuwe familieleden heeft bijgekregen? Het gaat om een Banteng, Kaapse buffel en een zwarte paardantilope.

Op 3 maart kwam Bono, een Bantangmannetje, ter wereld. Voor nu zal hij binnenblijven maar zodra Bono groot genoeg is mag ook hij de savanne op.

Omgeving vernield
De banteng komt voor in Myanmar, Thailand, Indochina en op Borneo, Java en Bali. “De leefomgeving van deze diersoort wordt vernield door het winnen van palmolie. Daarnaast wordt er ook op de banteng gejaagd en in hun leefgebied worden ze vaak als huisdier gehouden. Met de geboorte van Bono werkt het Safaripark mee aan het fokprogramma van de banteng en we zijn dan ook blij met zijn komst", aldus Rolf Veenhuizen. 

Suus en Kato 
Daarnaast werden er ook nog een Kaapse buffel (Kato) en een zwarte paardantilope (Suus) geboren. Het wildlifepark is de enige plek in Nederland waar deze dieren te zien zijn, hoe tof is dat? 
 “Ook Suus en Kato maken het goed. Suus is op de vlakte geboren, maar blijft, net als Bono, nog even op stal. Kato was een flinke meid en zij mag inmiddels al mee naar buiten", aldus Veenhuizen.

Kijk hier voor meer informatie en een filmpje!

 

Foto: Beekse Bergen.

Delen
Nieuwsbrief
Delen