Nieuw!

The Living Museum Tilburg

The Living Museum is een outsider art programma gericht op mensen met geleefde ervaring op het gebied van bijvoorbeeld verslaving, psychiatrie of dakloosheid.

Bij The Living Museum is er een plek gecreeërd om andere mensen te ontmoeten, samen kunst te maken en deze te delen. Inspireer jezelf en laat je talenten aan de wereld zien. Iedereen is welkom zich hier te uiten, te ontdekken, te ontwikkelen en op deze manier te werken aan je herstel. Maak van je kwetsbaarheid een kracht, want iedereen verdient een podium.

Wat is outsider art?

Outsider art is een verzamelnaam voor authentieke kunstwerken die gemaakt zijn door bijzonder artistiek talent, die goed naar zichzelf kunnen luisteren. Kunstenaars die niet kijken naar wat andere al hebben gecreeërd of een kunstopleiding hebben gevolgd. Zij wijzen de regels van de traditionele kunstwereld af en ontplooien zichzelf buiten de vastgezette kaders. Sommige van hen hebben psychische problemen zoals psychische stoornissen, hebben verbleven in een inrichting of in een gevangenis.

Deelname

Aanmelden bij The Living Museum is niet nodig en er zijn ook geen kosten aan verbonden. Dit is géén dagbesteding en staat los van proffesionele zorg. Hier staat ontmoeting, inspiratie en herstel centraal. Iedere woensdagavond is er mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Let goed op de Facebook pagina van het museum voor de actuele informatie.

Stichting

The Living Museum wordt gerund door vrijwilligers en ervaringswerkers. Zij krijgen financiering door middel van donaties, sponsoring en crowdfunding. Daarnaast verkopen zij ook kunst van de kunstenaars en worden er ruimtes uit het museum verhuurd aan kunstenaars. 

Kijk voor meer informatie over The Living Museum op hun website.

Delen

The Living Museum Tilburg

Locatie

Enschotsestraat 250-01
5014 DL - Tilburg

 Toon op kaart

Openingstijden

Maandag 10:00-15:00
Dinsdag 10:00-15:00
Woensdag 14:00-22:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 10:00-13:00
Zondag Gesloten

Contact

www.thelivingmuseumtilburg.nl
livingmuseumtilburg@outlook.com
+31 6 14230939

Delen